Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows XP: lassan, de biztosan

Laptop

Windows XP: lassan, de biztosan

A novemberi Windows XP eladások nem szárnyalnak különösebben, de mint tudjuk, lassú víz partot mos.

Az NPD Intelect piackutató adatai szerint a Microsoft legújabb operációs rendszere, a nagyszabású beharangozó ellenére nem volt képes túlszárnyalni a Windows 98 eladásait.

A kiskereskedők összesen mintegy 250.000 Windows XP-t értékesítettek november folyamán, míg az októberi eladások, a megjelenéstől számítva összesen hat nap, során az operációs rendszer 400.000 példánya kelt el.
Néhány évvel ezelőtt, a Windows 98 megjelenésének havában 580.000 darabot kapkodtak el a Microsoft akkori zászlóshajójából, az azt követő 30 nap során pedig további 350.000-et.

Azonban a kiskereskedelmi eladás (legyen az upgrade, vagy teljes verzió) nem az egyetlen útja az operációs rendszer terjedésének. A licenc értékesítésének másik fő útja az OEM, azaz a PC gyártók által eladott új gépekre való gyári telepítés, valamint egy harmadik, a vállalatoknak történő tömeges licenc értékesítés.

Jövőre sem szűnik a Windows XP iránti, a nehéz gazdasági helyzet miatt a vártnál visszafogottabb érdeklődés, ennek ellenére az év végére az otthoni számítógépek csupán 26 százalékán fut majd Windows XP, és nem is nagyon haladja meg az ötven százalékos arányt 2004 előtt sem.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés