Connect with us

technokrata

Windows Update: valami tényleg készül

Laptop

Windows Update: valami tényleg készül

A jelek igaznak bizonyultak.

Mint arról áprilisban – vagyis majdnem fél éve – beszámoltunk, a jelek már akkor arra utaltak, hogy valami történik a Windows Update-en. Kérdés volt, hogy vajon mindez a kiszivárgott Windows Server 2003 corporate kulccsal vagy (akár) egyéb intézkedéssel, illetve termékkel kapcsolatos? Hozzá jön most az a kérdés is, hogy most pedig a Blaster vírus gyorsította-e fel az eseményeket.

Mindezeket egyelőre (továbbra sem) tudni biztosan, tény azonban, hogy a Microsoft bejelentette a Windows Update szolgáltatás legújabb, 5-ös verziójának tesztelését, melyre egyébként a Beta Place website-on várja a jelentkezőket, a ˝WUV5Prev˝ guest ID-vel.

Az egész egyébként a Windows Server 2003 corporate kulcsának áprilisi kiszivárgásával kezdődött. Már ekkor tudni lehetett, hogy a Microsoft valamit tenni fog a kulcs használatának megakadályozásáért. Így aztán feltűnő volt a Windows Update (akkor még) v4 szoftver – rövid időre való – megjelenése a Beta Place website-on. Aztán kiderült, helyes volt a teória: a Windows Update ugyanis hamarosan elkezdte visszautaasítani a szóban forgó kulccsal telepített Windows Server 2003 példányok frissítését/javítását. De nem csak azokét! Az intézkedés bevezetésével egyidőben a Windows XP-s feketelista is jócskán kibővült: az ismert corporate kulcsok jelentős részével telepített Windows XP példányok sem frissíthetők/javíthatók a webhelyen.

Most azonban kiderült, hogy (még ennél is) többről van szó. A Windows Update v5 szolgáltatásai ugyanis a hírek szerint már nem ragadnak le magánál a Windowsnál, hanem működni fognak a saját update website-tal már rendelkező Office mellett az Exchange és SQL Serverek, és később valamennyi Microsoft-szoftver frissítésére-javítására is majd.

A Microsoft a Windows Update v5 tesztelésének kezdetét szeptember végére tervezi, míg a végleges verzió indulásáról egyelőre nincsenek információk.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle