Connect with us

technokrata

Windows tartalomvédelmi szolgáltatások

Laptop

Windows tartalomvédelmi szolgáltatások

A Windows Server 2003 rendszerhez készített Microsoft Windows tartalomvédelmi szolgáltatások (RMS) olyan információvédelmi technológiát képviselnek, amely az RMS-kompatibilis alkalmazásokkal együttműködve segít megvédeni a digitális információkat a jogosulatlan felhasználással szemben.

A Windows tartalomvédelmi szolgáltatások platformot biztosítanak egy szervezeti tartalomvédelmi rendszerhez. Mivel ez a kiszolgálói összetevő a Windows Server egy prémium szolgáltatása, minden olyan felhasználónak Windows RMS ügyféllicenccel kell rendelkeznie, aki védett tartalmat kíván közzétenni vagy megtekinteni. Azonban felügyelet céljából ügyféllicenc nélkül is elérheti és használhatja az RMS-t akár két felhasználó is egyidejűleg.

A Microsoft Windows tartalomvédelem (RM) ügyfélnek telepítve kell lennie a számítógépre, ha a Windows RM technológiákra épülő szolgáltatásokat nyújtó alkalmazásokat kívánunk futtatni. Az ügyfél telepítésével olyan szoftver kerül a számítógépre, mellyel a tartalomvédelmet használó alkalmazások együtt tudnak működni a Windows tartalomvédelmi szolgáltatásokkal, mellyel licenc biztosítható a védett információk közzétételéhez és felhasználásához.

A támogatott operációs rendszerek Windows 2000 Service Pack 3, Windows 98 Second Edition, Windows ME, Windows Server 2003, és természetesen Windows XP. A Microsoft Windows 98 Second Edition és a Microsoft Windows Millennium Edition rendszer esetén szükség van az Active Directory Client Extension, ismertebb nevén a DSClient összetevőre. A Windows 95 és Windows 98 rendszerre telepíthető DSClient összetevő megtalálható a Windows 2000 Server, Advanced Server és DataCenter rendszer CD-lemezén.
Azokon a Microsoft Windows 98 Second Edition és Microsoft Windows Millennium Edition rendszerű számítógépeken is használható a Windows tartalomvédelem ügyfél, amelyekre a DSClient összetevő nincs telepítve, de ebben az esetben a szolgáltatások nem kereshetők meg az Active Directoryn keresztül.

A Microsoft célul tűzte ki a felhasználók személyes adatainak védelmét. A jelen adatvédelmi nyilatkozat ismerteti a Windows tartalomvédelem szoftver adatgyűjtési és -felhasználási gyakorlatát; a nyilatkozat a Microsoft egyéb online vagy offline webhelyeire, termékeire és szolgáltatásaira nem érvényes. A szoftver használatával kinyilvánítja, hogy tudomásul veszi a jelen adatvédelmi nyilatkozatban ismertetett adatgyűjtési és -felhasználási gyakorlatot.

A szoftver olyan összetevőket tartalmaz, melyek bizonyos internetes szolgáltatásokat vesznek igénybe, melyek lehetővé teszik a szoftver bizonyos szolgáltatásainak használatához szükséges rendszerösszetevők telepítését és használatát. Ezt a folyamatot gépaktiválásnak nevezzük. A gépaktiválás során a számítógép közvetlen internetkapcsolaton vagy a szervezet proxykiszolgálóján keresztül automatikusan csatlakozik egy webhelyhez, majd létrehoz és a számítógépre letölt egy a hardverhez társított rendszerösszetevőt. A szoftver e rendszerösszetevő segítségével teszi lehetővé olyan tartalom elérését, amely a szoftver tartalomvédelmi szolgáltatásaival védve van.

A gépaktiválás során begyűjtött vagy generált semmilyen információ sem alkalmas személyes azonosításra. A Microsoft nem tárolja el az aktiválás során begyűjtött adatokat, kivéve azokat az eseteket, amikor a Windows tartalomvédelmi szolgáltatással kapcsolatos hiba diagnosztizálásához és kijavításához azokat ideiglenesen el kell tárolni. A Microsoft nem osztja meg külső felekkel az aktiválás során begyűjtött adatokat.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle