Connect with us

technokrata

Windows Server 2003

Laptop

Windows Server 2003

Másodszor is átkeresztelték.

Másodszor is átkeresztelték a Microsoft legújabb szerver operációs rendszerét, a Windows .NET Server 2003-at. Ismeretes, hogy múlt év augusztus végén az akkor Windows .NET Server munkanéven ismert új szerver operációs rendszert a Microsoft marketingokok miatt Windows .NET Server 2003-nak nevezte el – véglegesen.

Aztán pár napja robbant a bomba: a megjelenés előtt három hónappal ismét új nevet kapott az operációs rendszer. Windows Server 2003 – az új elnevezés a Microsoft egységes márkenév-politikájának eredményeképp született meg, amely a szoftveróriás reménye szerint jobban követhetővé teszi a vásárlók számára a termékvonal(ak) egyes mérföldköveit.

Mert a Windows .NET Server 2003 átkeresztelése nem egyedi változtatás, hanem egy teljes körű vállalkozás eredménye, amely a lassan mindenre kiterjedő .NET technológia jelenlétének egységes kommunikációját irányozza elő. A termékből nem tűnik el teljesen a .NET-re utaló megjegyzés, ugyanis magán viseli majd a ˝Microsoft .NET Connected˝ logo-t, utalván a használt technológiára.

A második hivatalos név mostantól: Microsoft Windows Server 2003, amelyet az alábbi változatokban fejlesztenek:
Windows Server 2003 Standard Edition
Windows Server 2003 Enterprise Edition
Windows Server 2003 Datacenter Edition
Windows Server 2003 Web Edition
A gyártó tájékoztatása szerint a névváltásban komoly szerepe volt a (leendő) vásárlói visszajelzéseknek, azonban az nem jelent technológiai vagy megjelenés-időzítési változtatást.

Hogy a másodszori átkeresztelés (az első csak a munkanév megváltoztatása volt) ez esetben szerencsétlenséget hoz-e, azt nem tudjuk megjósolni. Mindenesetre bízunk benne, hogy a Windows Server 2003 stabilabb és biztonságosabb szerver lesz, mint bármelyik elődje volt.

A gyakorlatilag teljes funkcionalitással és csaknem végleges felépítéssel customer preview (CPP) verzióként funkcionáló, 360 napig használható, illetve kipróbálható Windows .NET Server 2003 RC2 – minthogy azt a névváltoztatás előtt készítették el – továbbra is a régi név alatt működik.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle