Connect with us

technokrata

Windows Server 2003 SP1

Laptop

Windows Server 2003 SP1

Kevesebb mint egy hónappal az operációs rendszer megjelenése után máris javítások várakoznak, hogy bekerülhessenek az első javítócsomagba.

A Windows Server 2003-ból napvilágra került 2 ˝halálok˝ (a megjelenés után mindössze egy héttel megszületett 817789-es, majd az újabb hét elteltével megszületett 817789-es Microsoft Knowledge Base cikk mind egy-egy kék halálos hibajelenséget tárgyalnak) irányította rá a figyelmet a Microsoft legújabb szerver operációs rendszerében talált (eddigi) hibákra, amelyek javításai arra várakoznak, hogy bekerülhessenek az első javítócsomagba.

A Windows Server 2003 SP1 kiadásáról, illetve magáról a javítócsomagról egyelőre semmilyen hivatalos információ nincs. Csak a hibák vannak – számszerűen 6-an (közülük egyik sem annyira fontos, hogy letölthető lenne a Windows Update-en). Az eddigi szokás alapján egyébként az első javítócsomag kiadása nem várható a megjelenést követő 9 hónapon belül, sőt a bétaverzió megjelenése is csak 6 hónap elteltével esedékes.

Előzményként ismeretes, hogy – mint a napokban kiderült – a Windows Server 2003 sem mentes attól a jelenségtől, amelyet a Windows 95 megjelenésével ismert meg az IT-világ. Az úgynevezett Kék Halálról van szó – a Windowsok végzetes lefagyását jelentő, kék hátterű hibaüzenet, amelyből csak a [Reset] gomb jelent kiutat. A Kék Halál az NT-sorozatú Windows 2k-ban (NT5.0) és XP-ben (NT5.1), s így ezekkel együtt a Windows Server 2003-ban (NT5.2) sem ismeretlen, bár előfordulása ritkább – ugyanakkor rendszerint igen súlyos hibát jelent.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle