Connect with us

technokrata

Windows Server 2003 (magyar) megjelenés – részletek

Laptop

Windows Server 2003 (magyar) megjelenés – részletek

A Microsoft Magyarország 5 nappal a San Francisco-i bejelentést követően a Kongresszusi Központban 1500 fő részvételével megrendezett konferencia keretében mutatta be a Windows Server 2003-at.

A Windows Server 2003 egy integrált kiszolgálóplatform, mellyel javítható az informatikai rendszerek hatékonysága, a dolgozók termelékenysége, és mellyel a korábbinál rövidebb idő alatt készíthetők jobb alkalmazások. A Windows Server platform segítségével a vállalatok a munkacsoportoktól egészen az adatközpontokig terjedő, a Microsoft .NET keretrendszerre épülő alkalmazásokat, hálózatokat és webszolgáltatásokat vezethetnek be, miközben többet hozhatnak ki meglévő informatikai beruházásaikból, és csökkenthetik az informatikai rendszerek összköltségét. A Microsoft a Windows Server 2003 kiszolgálóval egyidejűleg jelentette be a Visual Studio .NET 2003 és az SQL Server (TM) 2000 Enterprise Edition (64-bit) termék megjelenését is. Ez a hármas minden korábbinál nagyobb üzleti értéket képvisel: integrált, együttműködésre kész infrastruktúrát biztosít, melynek teljesítménye, skálázhatósága és megbízhatósága illeszkedik a manapság szűkösebb büdzsével rendelkező informatikai osztályok lehetőségeihez.

Komoly előrelépés a Windows NT4-hez képest

A rendszergazdáknak a világ minden táján azzal a kihívással kell szembenézniük, hogy biztonságos és jól felügyelhető infrastruktúrát építsenek ki, emellett csökkentsék az állásidőt és az üzemeltetési költségeket. A Windows Server 2003 azzal elégíti ki a vállalatok igényeit, hogy kiváló megbízhatóságot, skálázhatóságot és felügyelhetőséget biztosít, miközben hozzájárul a költségek csökkentéséhez és a gyorsabb megtérüléshez. A Windows Server 2003 kiszolgálót a hivatalos megjelenés előtt már több mint 50 olyan vállalatnál telepítették, ahol a rendszer óriási igénybevételnek van kitéve. A korábban telepített Windows Server 2003 rendszerek azt mutatják, hogy az új infrastruktúra akár 30 százalékkal is hatékonyabban üzemeltethető, mint a Windows NT 4.0.

Az informatikai rendszer nagyobb hatékonysága és az üzemeltetési költségek csökkentése minden Microsoft kiszolgáló, köztük a Windows Server 2003 fejlesztésénél is alapvető elv. A múlt héten a Microsoft bemutatta a Windows Server Rendszer nevű új márkát, amely kiemeli a Microsoft azon hosszú távú elkötelezettségét, hogy a Windows Server platformot tekinti a teljes kiszolgálói infrastruktúrára vonatkozó stratégiája alapjának. A márka megerősíti a Microsoft azon folyamatos törekvését is, hogy csökkentse az informatikai rendszerek összetettségét és költségeit olyan átfogó, integrált és jól együttműködő kiszolgálói infrastruktúra megalkotásával, mellyel a vásárlók igényeinek megfelelő üzleti megoldásokat készíthetnek, telepíthetnek és üzemeltethetnek.

Manapság a vállalatok a számítástechnikára alapozva kívánják javítani üzletmenetük hatékonyságát – az előtérben tevékenykedő infomunkásoktól kezdve, akik könnyen használható, hatékony eszközökre vágynak, a háttérben dolgozó rendszergazdákig, akik gyorsan telepíthető és könnyen felügyelhető szolgáltatásokat akarnak. A Windows Server 2003 olyan alapot nyújt, mellyel a projekteken könnyebb közösen dolgozni és a projekteket megosztani, mellyel a fontos információk bárhonnan elérhetők, és mellyel a vállalati intraneteken és az interneten keresztül adatfolyamok segítségével színesebb és hatásosabb tréningek tarthatók, illetve kommunikáció folytatható a Microsoft Windows Media Services 9 Series révén.

A legnagyobb és a legkisebb vállalatoknál is használható

A nagy igénybevétel lekezelésére tervezett Windows Server 2003 az első olyan Windows kiszolgáló, amely támogatja a 64 bites Intel Itanium rendszereket. A Windows Server 2003 és az SQL Server 2000 kiszolgáló 64 bites kiadásának együttese új rekordokat állított fel az adatbázis-kezelési teszteken.

Az informatikusokat nem, vagy csak ideiglenesen foglalkoztató kisvállalkozások számára a Windows Server 2003 egyszerűbbé teszi a kiszolgáló kezelését, így ezek a szervezetek a technológia helyett az üzletvitelre koncentrálhatnak.

A Windows Server 2003 termékcsalád

Windows Server 2003 Datacenter Edition (32 és 64 bites változat)
Windows Server 2003 Enterprise Edition (32 és 64 bites változat)
Windows Server 2003 Standard Edition
Windows Server 2003 Web Edition
Windows Small Business Server 2003 (2003 harmadik negyedévétől lesz elérhető)

A Windows Server 2003 termékcsalád minden olyan szolgáltatást tartalmaz, amely egy üzleti szempontból létfontosságú kiszolgálói Windows operációs rendszertől elvárható, legyen szó akár a biztonságról, akár a megbízhatóságról, a felügyelhetőségről vagy a skálázhatóságról.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom