Connect with us

technokrata

Windows Server 2003 – az utolsó simítások és a szükségtelen hiba

Laptop

Windows Server 2003 – az utolsó simítások és a szükségtelen hiba

Legvégső fázisába érkezett a Windows Server 2003 tesztelése. Az ESCROW-eljárás bármely pillanatban sikerrel végződhet, jelezve a világnak: megvan a végleges kód – a Windows Server 2003 ebben az állapotban fog a boltok polcaira kerülni. Az operációs rendszer fejlesztésének végnapjaiból állítottunk össze néhány érdekességet.

A végső fázis az Internet Explorer Enhanced Security Configuration (IE ESC, korábban IE ˝Hard˝), végleges bekerülésével kezdődött, amelyet eredetileg nem szántak publikus buildnek, azonban az IE fejlesztői nagyon szerették volna, ha nem csak belső tesztelésen vesz részt az új fejlesztés. Így aztán a 3757-es build mégiscsak kikerült a gyárból, és vele – mint az utolsó funkcionális fejlesztéssel – megkezdődött a végső fázis.

Olyannyira, hogy a következő, 3760 jelű állomást már az utolsó RC-verziónak szerették volna – már ha az ESCROW eljárás sikeresen lefut. Nem tette – a 3760 tehát csak mint kísérleti verzió írta be magát a történelembe.

Nem úgy az ESCROW-túlélő 3763, amelyet mi is bemutattunk, és amely a hosszú (béta-RC) út legeslegutolsó állomása: a 3763-as buildben működnek utoljára a publikus béta kulcsok, amelyekkel a tesztelők kipróbálhatták a terméket.

3764 – elődjéhez képest a különbséget csak a végleges kulcsok jelentik, egyben az RTM-szakasz nyitánya, amelyből már nincs visszaút.

3765 – az ˝aranykód˝, amely ˝legújabb kori˝ ESCROW-túlélőként gyakorlatilag befejezetté tette a fejlesztést. A 3765 minden szempontból stabil, így várható, hogy döntő többségében ezzel a kóddal találkozhatunk majd a végleges termékben.

Tudjuk, hogy azóta újabb buildek is jelentek meg. Az ok: egy apró hiba, amely miatt – bár nem jelent funkcionális problémát (minthogy az ESCROW-eljárás sikeresen lefutott) – az egész folyamatot meg kell ismételni. Emiatt egyéb események is történtek – de ezekről a következő cikkekben olvashatnak.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle