Connect with us

Windows .Net Server 2003 RC2

Laptop

Windows .Net Server 2003 RC2

Korábbi hírek szerint mára várható a Microsoft legújabb szerver operációs rendszerének új verziója, amely immár RC2 állapotú.

Mozgalmas nyár a Microsoft számára – a Windows 2000 SP3 és a Windows XP SP1 mellett megjelent a Windows .Net Server RC1 is, amely – a Microsoft szerint – mérföldkő a szoftveróriás szerver operációs rendszerei között biztonságával és sokoldalúságával. Olyannyira, hogy Jim Allchin, a Microsoft Platforms Groupjának elnökhelyettese szerint ˝ez a termék kőkemény˝ – úgy legyen.

Az RC1 gyakorlatilag teljes funkcionalitással és csaknem végleges felépítéssel customer preview (CPP) verzióként funkcionál, és a Microsoft ingyenes letöltési, illetve CD-rendelési hozzáférést biztosít (utóbbi esetben a megrendelő költségére történik a szállítás) hozzá. A kipróbálásra a Microsoft Windows .Net Server Customer Preview Program Site-ján lehet regisztrálni – a CPP verzió 360 napig használható, illetve próbálható ki.

Megszületett továbbá a Windows .Net Server család végleges elnevezése. A hivatalos név augusztus végétől: Microsoft Windows .Net Server 2003, amelyet az alábbi változatokban fejlesztenek:
Windows .Net Server 2003 Standard Edition
Windows .Net Server 2003 Enterprise Edition
Windows .Net Server 2003 Datacenter Edition
Windows .Net Server 2003 Web Edition
Az elnevezés bejelentésekor a Microsoft annyit jegyzett még meg, hogy rendszerint egy termék fejlesztésének release candidate (RC) időszakában szokott foglalkozni a marketingkérdésekkel – az új, végleges név időzítése tehát ennek köszönhető.

A korábban tesztelésre hivatalosan megjelent 3714-es verziót a 3708, 3700, a 3689 és a csak belső használatú 3678 előzte meg. Korábbi híresztelések szerint a 3714-es verzió már RC2, ám kiderült, hogy ez mégsem igaz: a 3714 még mindig ˝csak˝ RC1. Az RC2-t – eddig ismeretlen buildszámmal – a legutóbbi információk mára ígérik, kíváncsian várjuk, vajon tényleg időben megjelenik-e, illetve hogy eddig ismeretlen buildszáma mennyire előrehaladott fejlesztést mutat majd.

Bill Gates tavaly november 11-én jelentette be az új Windows .Net Servert, amely a Windows XP szerver kiadásaként 4 változatban (Web Server, Standard Server, Enterprise Server, Datacenter Server) fog megjelenni, várhatóan még idén. A Windows .Net Server teljesen kompatibilis a Windows 2000 Serverrel, a Microsoft ígérete szerint upgrade és alkalmazások tekintetében sem lesz nehéz dolga a rendszergazdáknak.

Ismeretes, hogy a Windows .Net Server első bétái megjelenésének napjaiban nem annyira a rendszergazdákat, sokkal inkább a ˝mezei˝ felhasználókat tartotta lázban, ugyanis az új operációs rendszer valójában a Windows XP+SP1 minden összetevőjét tartalmazza – a Windows NT (NT4, 2000, XP) Serverek pedig némi módosítással Workstationként is használhatók. Az átállítás manuálisan is elvégezhető, azonban létezik célprogram is a műveletre – az NTSwitch, amely különösebb nehézség nélkül bárki számára egyszerűen használható.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom