Connect with us

technokrata

Windows .NET Server 2003 RC2 build 3718 már a bétatesztelőknél

Laptop

Windows .NET Server 2003 RC2 build 3718 már a bétatesztelőknél

A megjelenés után egy héttel a Microsoft legújabb szerver operációs rendszerének véglegeshez közeli, hivatalos RC2-es verziója már a bétatesztelőknél van.

A 3718-as verziószámot kapta az a Windows .NET Server 2003 RC2 build, amely végülis hivatalos verzióként eljutott a bétatesztelőkhöz. Valószínűleg ugyanezt a verziót teszi letölthetővé a Microsoft a customer preview (CPP) program keretében – a letöltéshez egyébként már fogadja a regisztrációkat.

Mozgalmas nyár a Microsoft számára – a Windows 2000 SP3 és a Windows XP SP1 mellett megjelent a Windows .Net Server RC1, majd RC2 is, amely – a Microsoft szerint – mérföldkő a szoftveróriás szerver operációs rendszerei között biztonságával és sokoldalúságával. Olyannyira, hogy Jim Allchin, a Microsoft Platforms Groupjának elnökhelyettese szerint ˝ez a termék kőkemény˝ – úgy legyen.

A Windows .Net Server 2003 RC2 gyakorlatilag teljes funkcionalitással és csaknem végleges felépítéssel – az RC1-hez hasonlóan – customer preview (CPP) verzióként funkcionál, és a Microsoft ingyenes letöltési, illetve CD-rendelési hozzáférést biztosít (utóbbi esetben a megrendelő költségére történik a szállítás) hozzá. A kipróbálásra a Microsoft Windows .NET Server 2003 Customer Preview Program Site-ján lehet regisztrálni – a CPP verzió 360 napig használható, illetve próbálható ki.

Már a Microsoft.com is Windows .NET Server 2003-on fut – a világ egyik legnagyobb forgalmú website-ja is a Microsoft legújabb szerver operációs rendszerét használja.

Megszületett továbbá a Windows .Net Server család végleges elnevezése. A hivatalos név augusztus végétől: Microsoft Windows .Net Server 2003, amelyet az alábbi változatokban fejlesztenek:
Windows .Net Server 2003 Standard Edition
Windows .Net Server 2003 Enterprise Edition
Windows .Net Server 2003 Datacenter Edition
Windows .Net Server 2003 Web Edition
Az elnevezés bejelentésekor a Microsoft annyit jegyzett még meg, hogy rendszerint egy termék fejlesztésének release candidate (RC) időszakában szokott foglalkozni a marketingkérdésekkel – az új, végleges név időzítése tehát ennek köszönhető.

A tesztelésre hivatalosan megjelent RC2 verziót a 3714, 3708, 3700, a 3689 és a csak belső használatú 3678 és 3628 előzte meg.

Bill Gates tavaly november 11-én jelentette be az új Windows .Net Servert, amely a Windows XP szerver kiadásaként 4 változatban (Web Server, Standard Server, Enterprise Server, Datacenter Server) véglegesként jövőre fog megjelenni. A Windows .Net Server teljesen kompatibilis a Windows 2000 Serverrel, a Microsoft ígérete szerint upgrade és alkalmazások tekintetében sem lesz nehéz dolga a rendszergazdáknak.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle