Connect with us

Windows Movie Maker 2 végleges verzió is

Laptop

Windows Movie Maker 2 végleges verzió is

A Windows Media 9 Series után ez is…

A Windows Media 9 Series végleges verziójával egy időben, január 7-én várhatóan megjelenik a Windows Movie Maker 2 is, amelynek jóval kisebb hírveréssel ugyan, de már november eleje óta letölthető a béta verziója.

A Windows Movie Maker a Windows XP beépített részeként mutatkozott be. Segítségével egyszerűen lehet alapvető filmkészítési műveleteket elvégezni.

Azonban míg az 1-es verzió szinte csak vágásra alkalmas, addig a már béta állapotban lévő 2-es verzióban megtalálható néhány speciális effekt is, amelyek használatával kreatívabbá válhat a filmkészítés.

Bár már az 1-es verzió is hiánypótlóként volt elérhető az operációs rendszer részeként, ez ugyancsak, még inkább igaz a 2-es verzióra, annak új képességei révén.

A jelenleg elérhető 2.0.3246.0-ás béta verziót feltelepítve komoly különbségek tapasztalhatók – a megjelenésekor szinte játékszernek tekinthető Windows Movie Maker bizony komoly átalakuláson ment keresztül. A külső megjelenés is sokkal komolyabb lett, ám az új Video Effects és Video Transitions menüpontok sokkal komolyabb figyelmet érdemelnek – bennük ugyanis megtalálhatók a filmkészítés alapvető effektjei, amelyek ugyan még nem teszik a Windows Movie Makert professzionális alkalmazássá, de egy amatőr vágó jó minőségű amatőr filmet tud vele készíteni frissen grabbelt vagy ˝hozott˝ nyersanyagból.

A film készítése során természetesen aláfestő zene és narráció is felvehető – a timeline összesen 1 videosávot, 1 effektsávot, 2 audiosávot, továbbá 1 feliratsávot tartalmazhat.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom