Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows Movie Maker 2 végleges verzió is

Laptop

Windows Movie Maker 2 végleges verzió is

A Windows Media 9 Series után ez is…

A Windows Media 9 Series végleges verziójával egy időben, január 7-én várhatóan megjelenik a Windows Movie Maker 2 is, amelynek jóval kisebb hírveréssel ugyan, de már november eleje óta letölthető a béta verziója.

A Windows Movie Maker a Windows XP beépített részeként mutatkozott be. Segítségével egyszerűen lehet alapvető filmkészítési műveleteket elvégezni.

Azonban míg az 1-es verzió szinte csak vágásra alkalmas, addig a már béta állapotban lévő 2-es verzióban megtalálható néhány speciális effekt is, amelyek használatával kreatívabbá válhat a filmkészítés.

Bár már az 1-es verzió is hiánypótlóként volt elérhető az operációs rendszer részeként, ez ugyancsak, még inkább igaz a 2-es verzióra, annak új képességei révén.

A jelenleg elérhető 2.0.3246.0-ás béta verziót feltelepítve komoly különbségek tapasztalhatók – a megjelenésekor szinte játékszernek tekinthető Windows Movie Maker bizony komoly átalakuláson ment keresztül. A külső megjelenés is sokkal komolyabb lett, ám az új Video Effects és Video Transitions menüpontok sokkal komolyabb figyelmet érdemelnek – bennük ugyanis megtalálhatók a filmkészítés alapvető effektjei, amelyek ugyan még nem teszik a Windows Movie Makert professzionális alkalmazássá, de egy amatőr vágó jó minőségű amatőr filmet tud vele készíteni frissen grabbelt vagy ˝hozott˝ nyersanyagból.

A film készítése során természetesen aláfestő zene és narráció is felvehető – a timeline összesen 1 videosávot, 1 effektsávot, 2 audiosávot, továbbá 1 feliratsávot tartalmazhat.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés