Connect with us

technokrata

Windows Longhorn a már Windows .NET Server 2003-ban!

Laptop

Windows Longhorn a már Windows .NET Server 2003-ban!

Egymásba ágyazott generációk.

Érdekes utalások találhatók a jelenleg RC2 állapotban lévő Windows .NET Server 2003-ban. Bár a Microsoft legújabb szerver operációs rendszere még nem jelent meg, máris az újabb Windows generáció nyomai tűntek fel benne.

Az utalásokat megtekintve egyértelműen és azonnal kiderül, hogy nem úgynevezett húsvéti tojásokról (tréfás kedvű programozók által beépített funkciók, amelyek semmilyen hivatalos dokumentációban nem szerepelnek, és általában valamilyen különleges trükkel, vagyis műveletsorral varázsolhatók elő) van szó.

A .NET Server 2003-ban látható ˝(SAVE FOR LONGHORN)˝ megjegyzést a Start / Help and Support menüpontban található Help and Support Centerben, az új Windowsok univerzális helpjében találhatjuk. Nagyon úgy tűnik, hogy a fejlesztők kissé előretekintenek, ugyanis az említett megjegyzés a ˝shared Internet connection˝ vezérlésének leírásakor a címben jelenik meg, és valószínűleg olyan extra funkciókra utal, amelyek csak a Windows Longhornban lesznek megtalálhatók.

A megjegyzés elővarázsolása rendkívül egyszerű – a Help and Support Centerben a ˝longhorn˝ kulcsszóra való kereséssel megjelennek a találatok. A Windows .NET Server 2003 RC2 a Customer Preview Program keretében letölthető a Microsofttól (lásd a ˝Letölthető (!) a Windows .NET Server 2003 RC2 is˝ című cikkünket) és 1 évig ingyenesen használható.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a következő Windows generáció kódneve vajon miért került bele már most a még meg sem jelent Windows .NET Server 2003-ba. Mindenesetre a sors furcsa fintoraként érdekes és frappáns válasz azokra a vádakra, amelyek – az Internet más fórumai mellett – a Terminal.hu Fórumában is feltűntek és arról szólnak, hogy a Microsofttól nemrég ˝kiszivárgott˝, letölthető és kipróbálható Windows Longhorn alpha.3683 közönséges hamisítvány, amelyhez a Microsoftnak semmi köze…

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle