Connect with us

technokrata

Windows 2000 SP5

Laptop

Windows 2000 SP5

Bár még nem jelent meg a Windows 2000 SP4, máris várakozik néhány javítás – az SP5-be.

Mint ismeretes, a Windows 2000 SP4 jelenleg RC1 állapotban várja a megjelenést, amelyre várhatóan 2003 második negyedévében menetrend szerint sor is kerül.

Napvilágot látott azonban egy – nem hivatalos – lista, amely a majdani SP5-be várakozó javításokat tartalmazza. Hogy ez a felsorolás mennyire hiteles, egyelőre nem tudni, bár a tény, hogy az SP4 RC1 után jelent meg.

Az RC1-nél későbbi megjelenés minden valószínűség szerint azt jelenti, hogy a kiadás előtt álló negyedik javítócsomagba már nem fér több javítás, lévén RC-állapotban (release candidate) már nem szokás komolyabb módosításokat végezni egy terméken, vagyis nem kerülnek bele újabb elemek.

A Windows 2000 SP5 jelenleg 7 funkció javítását tartalmazza, ám ezek közül egyik sem tölthető le a Windows Update-en (ami letölthető, az már az SP4-be belekerült).

A megjelenés előtt álló SP4 mérete egyébként tekintélyes, több mint 130 MB. Ez a méret a Windows javítócsomagok történetében példátlan, rekord mennyiségű, egészen pontosan 445 javítást/frissítést takar (összehasonlításul: a Windows XP SP1 ˝csak˝ 313 funkcióját javítja az operációs rendszernek).

Érdekesség, hogy a Windows 2000 annyira népszerű, hogy az eredetileg 2004 első negyedévére tervezett termék-életciklus végét kitolja a Microsoft, és e határidő után is biztosítani fogja hozzá a professzionális szintű terméktámogatást.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle