Connect with us

technokrata

Webes Remote Desktop

Laptop

Webes Remote Desktop

Az Internetböngésző-programból is bejelentkezhetünk távolról a Windows XP-be vagy a Windows Server 2003-ba.

Bár léteznek működő megoldások a számítógépek konzolszerű távoli vezérlésére (például az egyik legnépszerűbb VNC), ezek nem ˝beépített˝ eszközök, egyszersmind nem valósítják meg teljes mértékben (általában csak a képernyőn látható képet továbbítják, és azon végeznek műveleteket) a felhasználó-számítógép szimulált lokális kapcsolatát. Továbbá szerver- és kliensprogram telepítése egyaránt szükséges a szerepeknek megfelelő gépekre.

Ezekkel ellentétben a Windows XP-vel bevezetett Remote Desktop (RDP) (távoli asztal) funkció a felhasználót valóban maradéktalanul virtuálisan a távoli gép elé ˝ülteti˝, és a csak a kép továbbítása helyett, a távoli gép valamennyi funkcióját átviszi a konzolra, pár extra szolgáltatással (nyomtató- és lemezmeghajtó-csatlakoztatás stb.) kiegészítve. Természetesen nem utolsó szempont, hogy mind a szerver mind a kliens összetevő gyárilag beépítettként áll rendelkezésre.

A Microsoft korábban kiadott, kiegészítőjének segítségével egy Internetböngésző-programmal, webes felületről is bejelentkezhetünk távolról a Windows XP-be vagy a Windows Server 2003-ba, ráadásul utóbbinál a Terminal Server szolgáltatásait is igénybe vehetjük.

A Remote Desktop Web Connection az Internet Information Server (IIS) 4+-ra telepíthető, ami így automatikusan letöltődő ActiveX vezérlőt szolgáltat a kapcsolódó klienseknek, amelyek a telepítés után azonnal el tudják érni az RDP szervert.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle