Connect with us

technokrata

Viszlát: Internet Explorer, Outlook Express, Media Player… (?)

Laptop

Viszlát: Internet Explorer, Outlook Express, Media Player… (?)

A jelenlegi állás szerint úgy tűnik, hogy a szoftveróriás mégsem a Windows XP SE kiadását tervezi, hanem egy átfogó javítócsomagot bocsát ki…

Már teljes gőzzel folyik a legújabb operációs rendszerhez (az XP-hez) készülő első javítócsomag fejlesztése.

Most nem lesz elég figyelmet fordítani a hibák kiküszöbölésére, hanem nagy hangsúlyt kell fektetni a tröszt-ellenes perben felmerült elvárásokra is. A csomag mélységekig visszanyúló változtatásokat kell, hogy tartalmazzon, ha ténylegesen figyelembe veszik a készítők a peres államok és az amerikai igazságügyi minisztérium közötti megállapodásokat.

Ez azt jelenti, hogy számos olyan dolgot el kell távolítani az XP-ből, ami nem befolyásolja a rendszer működését, hanem csak kiegészítő-szolgáltatásként foglal helyet. Ilyennek tekinthető a Media Player és a Messenger is, amit kimondottan az AOL Time Warner és a RealNetworks kérésére kell eltávolítani. Ezek a middleware kategóriába tartozó programok továbbá az Internet Explorer, Microsoft´s Java Virtual Machine és az Outlook Express is.

A Microsoft szerint ezek nélkül viszont számtalan vásárló elpártolhat mellőlük, ugyanis a Windows pontosan olyan operációs rendszer kíván(t) lenni, ami minden olyan funkciót ellát, amire csak szüksége lehet a felhasználóknak.

A fejlesztés a jelenlegi állapotában már ott tart, hogy a peres cégek és PC gyártók már megkapták az első, nem hivatalos SP1-et, melyeket ők maguk is hatékony eltávolító eszköznek találtak.

Természetesen minden rosszban van valami jó is; már helyet kapott számtalan újdonság is a javítócsomagban. Többek között a Freestyle és a Mira támogatása is. Ha a hivatalos javítócsomag napvilágot lát, újra fellendülhet az ezirányú szoftverfejlesztés és -forgalmazás. Az SP1 a nyár második felére várható.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák