Connect with us

Hirdetés

technokrata

Úton DirectX 9.1 – a Microsoft nyilvánosságra hozta a megjelenés időpontját

Laptop

Úton DirectX 9.1 – a Microsoft nyilvánosságra hozta a megjelenés időpontját

A DirectX 9 után hamarosan itt a DirectX 9.1 is.

A Microsoft, bejelentése szerint a Games Developers Conference (GDC) 2003-on tervezi bemutatni a tavaly december végén megjelent DirectX 9 utódját, a DirectX 9.1-et. Az esemény a kaliforniai San Jose-ban lesz, március 4-8-ig.

A bejelentés összhangban van azzal a korábbi hírrel, miszerint nagy valószínűséggel a DirectX 9 nem lesz hosszú életű, ugyanis az Nvidia GeForce FX új funkcióinak támogatására valamikor kora tavasszal várható a DirectX 9.1. Nem tudni még azonban, hogy az időzítés pontos lesz-e, hiszen a Microsoftnál korábban szeptember környékére ígérték a DirectX 9 megjelenését, ám ezt felülbírálta a redmondi cég, s novemberben jelölte meg a 9-es verzió kiadását. Míg a megjelenést májusban még szeptemberre jelezték, az időpont június-júliusban már októberre módosult, az augusztusi bejelentés szerint pedig immár csak novemberben várhattuk – végül decemberben jelent meg.

Emlékezetes, hogy még tavaly márciusban egyes külföldi források tudni vélték, hogy a DirectX 9 meg sem jelenik, hanem rögtön a 9.1-es – nyilván javított-finomított – verzió lesz elérhető, ami – valljuk be – szokatlan lépés (lenne) a szoftveróriástól. (Szokatlan lépés annak tudatában, hogy a Microsoft eddig mindig az első megjelenésnél későbbre tervezte tökéletesítést, vagyis a javítócsomagok kiadását.)

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés