Connect with us

Hirdetés

technokrata

Úton az Office 11 – a Microsoft nyilvánosságra hozta a megjelenés időpontját

Laptop

Úton az Office 11 – a Microsoft nyilvánosságra hozta a megjelenés időpontját

A Microsoft legújabb irodai programcsomagjának fejlesztése előrehaladott állapotban van.

A Microsoft bejelentése szerint a jelenleg beta.1 állapotban lévő Office 11 várhatóan június 2-án jelenik meg.

Eközben hamarosan megjelenik a beta.2 verzió – a tavaly október 22-én elindított bétaprogramot február 10-e után követi a második forduló, amelyre a Microsoft november óta várja a jelentkezőket.

Az Office 11 beta.2 immár tartalmazza a SharePoint Team Servicest, valamint az előző béta óta megjelent OneNote alkalmazást is.

Az első béta kiadásakor a gyártó a kapcsolatokat hangsúlyozta:
– üzleti folyamatok összekapcsolása (XML)
– emberek összekapcsolása (SharePoint Team Services)
– információk összekapcsolása (Outlook)

E korai első béta verzió tesztelése viszonylag szűkkörű volt – mindössze 6000 tesztelő kapta meg, illetve a csomag csak 3 CD-t (Office 11, FrontPage 11, Publisher 11) tartalmazott.

A második bétára a gyártó még most is várja a jelentkezőket, hogy az elsőnél szélesebb körben teszteljék a programcsomagot. A tesztelésben részt venni kívánók a Beta Place website-on jelentkezhetnek a GEXTSU felhasználónévvel és B15LIMK jelszóval.

A bétákat várhatóan – az Office XP 2001-es megjelenéséhez hasonlóan – két RC (release candidate) követi majd, mire megjelenik a végleges verzió.

Az Office .NET-ként is a köztudatba került új Office-ról korábban már megjelent egy Macromedia Flash prezentáció, amely jó néhányat bemutatott az irodai programcsomag és a .NET egyesítéséből született új lehetőségekből.

A Microsoft Office következő generációja teljes mértékben a .NET elképzelés köré épül, nagyban segítve felhasználóit munkavégzési szabadságuk kiterjesztésében, illetve munkájuk más felhasználókkal való megosztásában. Természetesen a programcsomag emellett az elődökhöz hasonlóan a helyi Desktopon is teljes funkcionalitásában használható marad az online szolgáltatások (MyOffice személyi portál, e-mail postafiók faxtámogatással, időbeosztás, riasztások, Meeting/Team Workspaces, support) nélkül is.

Heikki Kanerva, a Microsoft Office Program Management részlegének igazgatója korábban megerősítette, hogy a fejlett csoportmunka az új Office két nagy újításának egyike. Ami a másik újítást illeti, Kanerva talányosan jegyezte meg, hogy csapata azon igyekszik, hogy a felhasználók lokálisan vagy globálisan 1. könnyen megtalálják az őket érdeklő adatokat, 2. könnyen kapcsolódni tudjanak hozzájuk, 3. azok tartalmától függően olyan döntéseket tudjanak hozni, amelyeket aztán beillesztenek a (csoportos) munkarendbe, így téve gyorsabbá és/vagy hatékonyabbá a munkát. Kanerva nem nyilatkozott az Outlook vagy más Office-alkalmazások egyéb, speciális tulajdonságairól.

Ami még Kanerva nyilatkozatából kiderült, hogy az Office 11.0 az XML-re, a SharePoint Portal Serverre és a SharePoint Team Servicesre fókuszál, és a kommunikációt az e-mail mellett az instant messagingre, telefonokra, PDA-kra és Tablet PC-kre is kiterjeszti. Az új Office-t fejlesztő csapat továbbá elkötelezett az adatbiztonság (vonatkoztatva akár a biztonsági résekre, akár egyéb programhibákra) és az előd Office-ok hibáinak kiküszöbölése mellett.

A Visual Basic alkalmazások további támogatása ugyancsak része az új Office fejlesztési irányvonalának. Steven Sinofsky, a Microsoft Office részleg elnökhelyettesének szavaiból azonban kiderült az is, hogy – bár a Visual Basicet még legalább két Office-generáció biztosan támogatni fogja – a jövő Office-ai egy, az eredeti Visual Basictől kissé különböző, annak a .NET lehetőségeit teljes mértékben kihasználni tudó változatát (is) tartalmazni fogják.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés