Connect with us

Hirdetés

technokrata

Úton a Windows ˝Longhorn˝ – a Microsoft nyilvánosságra hozta a megjelenés időpontját

Laptop

Úton a Windows ˝Longhorn˝ – a Microsoft nyilvánosságra hozta a megjelenés időpontját

A legújabb desktop Windows már működőképes alpha változatban van.

˝Élet az XP után˝ – alig egy hónapja láttak napvilágot részletes(ebb) információk és (valódi) képek a Microsoft készülő új operációs rendszeréről, a ˝Longhorn˝-ról.

A legfrissebb információk szerint a Windows Longhorn már működőképesen, alpha változatban létezik – az első beta megjelenése június második felében várható.

A Longhorn újdonságai közé tartozik, hogy új file-rendszer mutatkozik be, és az XP-s CD-írási funkció kibővül DVD-írási képességekkel. További újdonságot jelent a Windows Movie Maker és a Windows Media Player ˝Corona˝ továbbfejlesztése, egyéb apróbb (vagy még nem ismert) fejlesztések mellett.

A Microsoftnak komoly céljai vannak az új operációs rendszerrel – mindenek előtt a már korábban említett odafigyeléssel a PC platform biztonságossá és megbízhatóvá tétele. Emellett a PC-t még könnyebben használhatóvá szeretnék tenni, tökéletesebb Plug and Playt, és egy OnNow nevű új technológiát építenek be – utóbbi a bootolás gyorsítását, illetve elmaradását jelenti a jelenlegi hibernate funkcióhoz hasonlóan. A PC-t továbbá a valós idejű (leginkább beszéd) kommunikáció és az otthoni szórakoztatás központjává kívánják tenni, miközben e funkciók mobilitását (Tablet PC) is szem előtt tartják.

Ami a kezelői felületet illeti, a Windows XP GDI+ 1.0-ját fejlesztik tovább (2.0 vagy 1.x), és a GUI igényel majd némi 3D-s rásegítést, aminek teljes kihasználásához valamilyen GPU-ra lesz szükség, bár lassabb software renderinggel is használható marad. Nagy figyelmet fordítanak a transparency (átlátszóság – például ablakok húzása) és az anti-aliasing (élsimítás – például ClearType betűk) fejlesztésére.

Kérdés maradt azonban a Longhorn verziószáma – ugyanis a korábban NT 5.2-es verziószámot ˝elviszi˝ a már beta változatban létező .Net Server, az NT 6.0 pedig a Blackcombnak van fenntartva. Anélkül, hogy különösebben találgatásokba bocsátkoznék, nem tartom kizártnak, hogy a jövőben a 2004-re ˝kiírt˝ Longhorn és a 2005-ös Blackcomb valójában egy termékben találkozik majd.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés