Connect with us

technokrata

Úton a Windows Server 2003 – a Microsoft nyilvánosságra hozta a megjelenés időpontját

Laptop

Úton a Windows Server 2003 – a Microsoft nyilvánosságra hozta a megjelenés időpontját

A Microsoft legújabb szerver operációs rendszerének fejlesztése a végső fázisba került.

A Microsoft bejelentése szerint a jelenleg RC2 állapotban ingyenesen letölthető és kipróbálható Windows Server 2003 várhatóan április 24-én jelenik meg. Az időpont kis késést jelent az előzetes várakozásokhoz képest, ugyanis a Microsoft korábban múlt év végére ígérte az RTM (released to manufacturing – megjelenésre kész) verzió véglegesítését, ami rendszerint két hónappal előzi meg a hivatalos kiadást.

Ha a Windows Server 2003 valóban megjelenik a bejelentett időpontban, még a Microsoft akkor is elviselhetően közel van az előzetes ígérethez, vagyis az operációs rendszer megjelenésének csúszása a vállalkozás méreteihez képest tűréshatáron belül van.

A Windows Server 2003-at tehát április 24-én várhatjuk, méghozzá a nemrégiben megtörtént második hivatalos névváltás után a következő változatokban:
Windows Server 2003 Standard Edition
Windows Server 2003 Enterprise Edition
Windows Server 2003 Datacenter Edition
Windows Server 2003 Web Edition

A Windows Server 2003 után a következő Microsoft operációs rendszer már csak a jelenleg Longhorn kódnéven emlegetett Windows XP utód lesz, azonban ennek megjelenési időpontját illetően nem egészen egyezik a Microsoft és egyes elemzők álláspontja… Ugyanis elemzők szerint a Windows Longhorn 2003-ban teszt – béta – változatban, 2004-ben pedig készen fog létezni, ami azonban ellentmond a Microsoft legutóbbi bejelentésének, ami egy éves késéssel 2005-ös megjelenést ígér.

Ugyanakkor megjegyzendő, hogy érdemes a szavakon lovagolni és különválasztani a kész állapotot és a megjelenést, mégsem valószínű, hogy a kettő között egy év eltelne, hiszen ennyi idő (4 év a Windows XP és a Longhorn megjelenése között) távlatában ezt semmilyen indok nem támasztja alá. Illetve mégis… Ha 2003-ban megjelenik a Windows XP SE – ennek értékesítése adhat(na) okot a Microsoftnak kivárásra, de egyelőre cáfol minden ezzel kapcsolatos értesülést.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle