Connect with us

technokrata

Újabb négy hónap után teljesen új MS IntelliMouse driver

Laptop

Újabb négy hónap után teljesen új MS IntelliMouse driver

Az új driver megjelenésére az új egerek támogatása miatt volt szükség.

Ahogyan egy évvel ezelőtt, úgy a Microsoft most is bemutatott néhány hardverújdonságot, köztük új egértípusokat is. Ennek értelmében az új driver felismeri az új Microsoft egereket, és beállíthatjuk az úgynevezett ˝tilt˝ (˝dönthető˝) görgő hatásának sebességét is.

Az új IntelliPoint 5.0 meghajtóprogram azonban nem kizárólag a támogatott egerek számában változott elődjéhez képest, hanem új funkciókkal is kibővült. Az egérgombokra immár nem egyes billentyűket, hanem teljes billentyűkombinációkat programozhatunk – ugyanakkor komoly hiányt jelent az egyes billentyűk ráprogramozhatóságának hiánya.

További problémát jelent az, hogy az IntelliType meghajtóprogram telepítésekor mindenképpen el akarja távolítani a meglévő – esetleg másik csatlakoztatott egérhez (például notebook beépített touchpad!) – tartozó meghajtóprogramot, annak ellenére, hogy azt esetleg tovább szeretnénk használni, egyidejűleg az IntelliPointtal. Megoldásként csak a konkurens driver eltávolítása, majd újratelepítése működött – ez esetben egymással megférve.

Érdekesség, hogy a Microsoft IntelliPoint egér- (és persze a Microsoft IntelliType billentyűzet-) meghajtó program minden idők egyik legstabilabb, ezért gyakorlatilag szükségszerűen alig frissített hardver-meghajtóprogramja. A 2001. novemberében megjelent 4.01-es verziót, csak 2002. augusztusában követte az új Microsoft egerek piacra kerülése miatt a 4.1-es, majd a Windows Server 2003 támogatás miatt 2003. májusában a 4.12-es, és most ugyancsak az új Microsoft egerek piacra kerülése miatt az 5.0-s verzió.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle