Connect with us

technokrata

Újabb hibajavítás a Windowshoz: érdemes telepíteni!

Laptop

Újabb hibajavítás a Windowshoz: érdemes telepíteni!

A tegnapi nap folyamán a Microsoftnál újabb hibajavítást jelentettek meg weboldalukon, mely bárki számára elérhető.

A Microsoft tegnap bejelentett 17 MB-os hibajavítása (Windows 2000 Security Rollup Package) letölthetővé vált a gyártó honlapjáról. Ebben többek között a denial of services (DoS) támadások és buffer overflow kihasználásával indított behatolások elleni biztonsági javítások, valamint a rendszer telnetes és file-átviteli protokoljának gyengéit befoltozó frissítések találhatók.

Az SRP1 egy olyan gyűjtemény, melyben a tavaly májusban debütált Windows 2k Service Pack 2 óta megjelent apróbb nagyobb hibajavítások és frissítések vannak egybeszedve. A tavaly október 25-én megjelent Windows XP esetében a Microsoft még automatikusabbá tette ezt a metódust, míg a régebbi Windows verzióknál manuálisan kell meglátogatni a webhelyet és kikeresgélni a frissítéseket. Ez része annak a nyilvánvaló üzletpolitikának, melynek az emberek Windows XP-re való szoktatása a célja.

Mindazonáltal az új operációs rendszer eladásai nem alakultak olyan fényesen, mint ahogyan azt Bill Gates és csapata várta, a legtöbb vállalati felhasználó továbbra is ragaszkodik jól bevált Windows 2k rendszeréhez.

A most bejelentett javítás mellett az elmúlt pár hétben szinte minden terméküket érintett egy-egy frissítés, az Excelt, a Powerpointot, a Windows XP-t és az Internet Explorert is, csak a leglényegesebbeket említve.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle