Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új ˝powertoy˝ jelent meg a Windows Media 9 Serieshez

Laptop

Új ˝powertoy˝ jelent meg a Windows Media 9 Serieshez

Az új segédeszköz a ˝halál utáni élet˝ zavartalanságát biztosítja.

A Windows Media 9 Series lejátszó végleges verziójának január eleji megjelenése után két héttel máris több kiegészítés jelent meg hozzá.

Megjegyzendő azonban, hogy ezek legérdekesebbike és egyben legfontosabbika mégsem a most bemutatott ˝powertoy˝, hanem az előbb bemutatott Codec Install Package (a róla szóló híradás kapcsolódó híreink között található), amely kiváltja a lejátszó – sokszor nem működő – automatikus codecletöltéseit, továbbá a korábban letöltöttekhez képest hibajavításokat tartalmaz.

De hogy ne távolodjunk el a cikk témájától: ˝élet a halál után˝ – a sokat, ugyanakkor semmit sem mondó ˝működési leírás˝ valójában sokban utal a Ratings Migration Power Toy nevű kiegészítés funkciójára, ugyanis haszna különösebben akkor mutatkozik meg, ha az operációs rendszert (és/vagy a Windows Media 9 Series médialejátszót) újratelepítjük, illetve ha médiafile-jainkat más számítógépre visszük át.

A Microsoft legújabb médialejátszója ugyanis a Media Library nevú adatbázisában – többek között – úgynevezett rating információt is tárol a médiaállományokról. A rating voltaképpen azt jelöli, hogy az adott videó- vagy audióklipet mennyire szereti a felhasználó, például milyen gyakran játssza le stb. A Media Library tartalma a szoftver újratelepítésekor azonban elveszik.

Ezen segít a Ratings Migration Power Toy, amely a Media Library tartalmát átmásolja a médiafile-okba, majd az új környezetben képes azokat visszaállítani is. Segítségével tehát már ez az információ sem vész el. Érdekessége, hogy nem csak az eredeti .WMA formátumot, hanem a Microsoft által korábban nem támogatott .MP3 formátomot is kezeli (úgy tűnik, a Microsoft itt beletörődött a megváltoztathatatlanba – a DivX .AVI azonban továbbra sem tartozik a ˝megtűrt˝ formátumok közé).

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés