Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új védelmi lehetőségek a Windows Server Internet Information Services (IIS) és az Exchange Server sz

Laptop

Új védelmi lehetőségek a Windows Server Internet Information Services (IIS) és az Exchange Server sz

A Microsoft ISA Server segíti az ügyfélalkalmazások védelmét – a Feature Pack 1 új védelmi lehetőségeket ígér.

[sajtóközlemény] A Microsoft Corporation bejelentette a Microsoft Internet Security and Acceleration (ISA) Server 2000 Feature Pack 1 közvetlen elérhetőségét. Az ISA-kiszolgáló számára kifejlesztett első feature pack a Microsoft Exchange Server ügyfeleknek (az Outlook Web Access – OWA – is beleértve) és az Internet Information Services (IIS) ügyfeleknek a számára új alkalmazási rétegi tűzfalakat és innovatív biztonsági fejlesztéseket, az RSA Security Inc. RSA SecurID kéttényezős hitelesítési rendszeréhez pedig támogatást tartalmaz.

A Feature Pack 1 bevezetésével a Microsoft Security Business Unit (Microsoft Biztonsági Üzletági Egység – SBU) még egy további biztonsági réteget vezet be az ügyfélhálózatok védelmére, ami a Trustworthy Computing (megbízható számítástechnika) kezdeményezés egyik alapvető eleme. A Microsoft weboldalán megtalálható az ISA Server Feature Pack 1, ahonnan azt az ügyfelek letölthetik.

A kibontakozó fenyegetések elleni védelemre tervezett ISA Server Feature Pack 1 új biztonsági jellemzőket és alkalmazásvarázslókat tartalmaz, hogy elősegítse a biztonsági elemek nagyfokú integrálását, egyúttal egyszerűbbé téve az Exchange Server és az IIS telepítésével kapcsolatos konfigurációt.

Az ügyfelek a cég nagyságától függetlenül egyre nagyobb hálózati biztonságot igényelnek, az ISA Server Feature Pack 1 pedig segít az ügyfelek által keresett nagyobb védelem biztosításában.

Az Information Week (2001. november 16.) előrejelzései szerint 2005-re már 35 millió felhasználó fog távoli ügyfélhálózatokhoz való hozzáféréssel rendelkezni. A távoli kapcsolatokhoz történő biztonságos hozzáférés egyre inkább kötelező alkalmazási követelménnyé válik. Az ISA Server Feature Pack 1 gyors, egyszerű és igen megbízható módszert nyújt a felhasználó személyazonosságának az ellenőrzésére a hálózati erőforrásokhoz történő hozzáférés megadása előtt.

Az Internet-hozzáférés és az elektronikus levelezés kulcsfontosságú a kereskedelmi és kormányzati ügyfelek számára. A Feature Pack 1 több olyan új szolgáltatást tartalmaz, amely javítja az Exchange- és a Web-kiszolgálók biztonságát. A továbbfejlesztett SMTP-szűrőtechnológia a nem kívánatos üzenetek visszautasításával növeli az elektronikus levelezés biztonságát. Az URLScan integrálása segít megvédeni a hálózatokat a kibontakozó Internet-támadások ellen. A rendszergazdák hasznára válhat azon helyzetleírások, műszaki dokumentációk és varázslók tanulmányozása, amelyek a gyakran feltett kérdéseket tartalmazzák, ily módon sokkal egyszerűbbé válik az ISA Server 2000 Exchange Server és az IIS védelem konfigurálása.

Az ügyfelek az ISA Server Feature Pack 1-ben megtalálható új szolgáltatásokat az Exchange Server, valamint a Web és OWA alkalmazások biztonságának növelésére hasznosíthatják, továbbá az egyszerűbb felhasználhatóságot biztosít a rendszergazdák számára.

A Microsoft ISA Serverről röviden

A Microsoft Internet Security and Acceleration Server 2000 biztonságos, gyors és kezelhető Internet-kapcsolatot biztosít bővíthető, többrétegű vállalati tűzfal integrálásán keresztül. Az ISA Server vállalati tűzfala az alkalmazási réteg védelme szempontjából került optimalizálásra, és az ügyalkalmazások védelmét is segíti alapos ellenőrzéssel, virtuális magánhálózattal és biztonságos megosztással. Az ISA Server kifinomult, nagy teljesítményű Web gyorsítótárat is biztosít, amely javítja a teljesítményt és kíméli a hálózati sávszélességi erőforrásokat.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés