Connect with us

technokrata

Új MS IntelliMouse driver

Laptop

Új MS IntelliMouse driver

Az új driver megjelenésére az új egerek támogatása miatt volt szükség.

Az új driver felismeri az új Microsoft egereket.

Az új IntelliPoint 5-ös verziójú meghajtóprogram nem kizárólag a támogatott egerek számában változott elődjéhez képest, hanem új funkciókkal is kibővült. Az egérgombokra immár nem egyes billentyűket, hanem teljes billentyűkombinációkat programozhatunk – ugyanakkor komoly hiányt jelent az egyes billentyűk ráprogramozhatóságának hiánya.

További problémát jelent az, hogy az IntelliType meghajtóprogram telepítésekor mindenképpen el akarja távolítani a meglévő – esetleg másik csatlakoztatott egérhez (például notebook beépített touchpad!) – tartozó meghajtóprogramot, annak ellenére, hogy azt esetleg tovább szeretnénk használni, egyidejűleg az IntelliPointtal. Megoldásként csak a konkurens driver eltávolítása, majd újratelepítése működött – ez esetben egymással megférve.

Érdekesség, hogy a Microsoft IntelliPoint egér- (és persze a Microsoft IntelliType billentyűzet-) meghajtó program minden idők egyik legstabilabb, ezért gyakorlatilag szükségszerűen alig frissített hardver-meghajtóprogramja. A 2001. novemberében megjelent 4.01-es verziót, csak 2002. augusztusában követte az új Microsoft egerek piacra kerülése miatt a 4.1-es, majd a Windows Server 2003 támogatás miatt 2003. májusában a 4.12-es, és ugyancsak az új Microsoft egerek 2003. szeptemberi piacra kerülése miatt az 5.0-s verzió. A hibátlanságot ˝mindössze˝ egy 2004. áprilisi probléma árnyékolja be, amikor a KB834840-es számú Microsoft Knowledge Base cikk azt adta hírül, hogy az IntelliType Pro és az IntelliPoint program lefagy, ha Windows XP rendszeren megváltoztatják a Terminálszolgáltatások beállításait. A most megjelent 5.2-es verzió eddig hibátlannak bizonyult.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek