Connect with us

technokrata

Új Microsoft Java Virtual Machine detektor

Laptop

Új Microsoft Java Virtual Machine detektor

Segítségével lokálisan vagy a hálózaton felderíthetjük, hogy egy vagy több számítógépen rajta van-e a Microsoft Java Virtual Machine vagy valamilyen ezt használó alkalmazás.

Ismeretes, hogy a Microsoft és a Sun közötti, sokáig húzódó perben – nagyon leegyszerűsítve – a vállalatok azt kívánták eldönteni, hogy melyikük Java Virtual Machine (platformfüggetlen szoftverfuttató környezet) (a Sun ezt sajátjának vallja, így nem szeretné, ha a Microsoft által készített verzió lenne az alapértelmezett) programja legyen része az operációs rendszernek. Ugyanezen ügy fejleményeként került ki korábban a Windows XP-ből, majd a Windows Update útján került be ismét a Java VM, bár akkor már nem a legújabb, hanem egy jóval korábbi, az akkori döntés hatályán kívül eső Microsoft verzió. A Sun azonban pert nyert e régi Microsoft Java VM ellen is, így J. Frederick Motz amerikai bíró kötelezte a Microsoftot saját Java VM-jének lecserélésére a Sun azonos funkciójú termékére.

A Diagnostic Tool for the Microsoft VM segítségével lokálisan vagy a hálózaton felderíthetjük, hogy egy vagy több számítógépen telepítve van-e a Microsoft Java Virtual Machine vagy valamilyen ezt használó alkalmazás. Az új, 1.0a kiadás immár felismeri az MSJVM 3802/3805/3809/3810-es verzióit is.

A segédprogram Windows 95 OSR2 vagy afölötti verziójú Windowson tud lokálisan, parancssorból vagy grafikus felhasználói felületen (GUI) futni. A távoli (remote), hálózaton keresztüli keresés indításához Windows NT4 SP6, Windows 2000, Windows XP vagy Windows Server 2003 szükséges, míg a kliensgépneknek is minimum Windows 95 OSR2-t kell futtatniuk. A Microsoft ugyanakkor azt javasolja, hogy bár munkaállomásokról is indítható a keresés, ehhez a művelethez inkább valamely Windows szerver változatát használjuk.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle