Connect with us

technokrata

Laptop

Új DirectX 9

Három hónappal a DirectX 9b megjelenése után frissült a teljes változat.

A Microsoft – egyelőre ismeretlen okból – frissítette a DirectX 9.0b teljes (redistributable) telepítőcsomagját. Nem tudni biztosan, hogy a webes változat által automatikusan letöltött kód változott-e, azonban a szoftvergyártól nem ˝írt elő˝ frissítést, tehát valószínűleg nincs szó komolyabb javításról. A verziószám is változatlan maradt.

A DirectX 9.0b egyébként még júliusban jelent meg a korábbi DirectX 9.0a javított verziójaként, lévén az eredeti DirectX – az 5.2-es verziótól kezdve – rendelkezett két puffertúlcsordulás lehetőséggel: a DirectShow a Musical Instrument Digital Interface, azaz a MIDI állományok paramétereinek ellenőrzését érinti az eset. Ennek kihasználásával az ártó szándékú behatoló képes a felhasználó biztonsági szintjének megfelelő prioritással futtatni kódot a célrendszeren.

A DirectX 9.0b tehát az előd 9.0a-hoz képest az említett hibák javításán kívül nem tartalmaz(ott) újdonságokat.

A DirectX 9.0a – ugyancsak javításként – a DirectX 9.0-t követve április elején jelent meg, miután egyes játékprogramok multiplayer funkciója, továbbá a Windows Messenger nem működött tökéletesen az API telepítése után.

A DirectX 9.0b-hez nemrég megjelent Control Panel applettel a Windows Control Panelből végezhetünk extra beállításokat az API-n. A DirectX Control Panel amellett, hogy megjelenít néhány, a DirectX Diagnostiocs Tool segítségével részletesen megtekinthető információt (driverek stb.), beállításokra is lehetőséget ad.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle