Connect with us

technokrata

Tweak XP 1.30: hatékonyabb rendszer tuningolás

Laptop

Tweak XP 1.30: hatékonyabb rendszer tuningolás

A méltán közismert Tweak-XP rendszer tuningoló program e javított verziójával több és jobb rendszeroptimalizálás végezhető, mint elődjeivel és vetélytársaival. Bővebb információ és letöltés itt található.

A program mind megjelenésbeli, mind funkcionális manipulálásra alkalmas. Az installálás az Office telepítő motorjára épül, így igazán könnyűnek mondható. A telepítés után a program a tálcáról érhető el. A két legfőbb és leghasznosabb kiindulási pont a tuningolásban a cache (gyorsítótár) és a memória optimalizálása. Ez teljesen új eljárásokat és új hardvertámogatást kapott, hatékonyabbá téve ezzel funkciójukat. A memória optimalizálás fölülbírálja és újraszervezi a RAM-ok használatát. A cache és a merevlemez optimalizálása igen hatékony és hasznos funkciója a programnak, mellyel gyorsabbá tehetjük rendszerünket.

Az installálás után a desktopra két új, kényelmes ikon kerül: az egyik a rendszer újraindítását, a másik pedig a teljes kikapcsolást hivatott ellátni. Mindezek mellett az Internetes beállításainkat is manipulálhatjuk a program segítségével. Így gyorsabb, biztonságosabb lehet kapcsolatunk a külvilággal. Beállíthatjuk, hogy mennyi időközönként, milyen programok által generált (fölösleges) file-okat töröljön automatikusan (például cookie-k). Újdonságnak számít még a kéretlenül felpattanó – legtöbbször reklám – ablakok blokkolása is.

A programot a fejlesztők felszerelték egy rendszer visszaállítási funkcióval is, így nyugodtan próbálkozhatunk az optimalizálással. A program magyar szerverről gyorsan letölthető a letöltés linkre kattintva.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle