Connect with us

technokrata

Tovább késik a Windows XP SP1

Laptop

Tovább késik a Windows XP SP1

A kiadás legutóbb megjelölt napján a Microsoft újabb hosszú késedelmet jelentett be.

A Microsoft a legutóbb megjelölt augusztus 28-ai kiadási időpont helyett e határidő napján (vagyis tegnap) újabb hosszú késedelmet jelentett be.

Azt már tegnap tudni lehetett, hogy a Windows XP SP1 nem jelenik meg aznap, de a hírek még csütörtöki-pénteki megjelenési időpontot jelöltek meg. Később e két napos intervallum tíz napra módosult. Mivel pontos kiadási időt ezútal nem jelöltek meg, az egész intervallumban várható a javítócsomag megjelenése.

A Microsoft tájékoztatása szerint az újabb késedelem hátterében az Amerikai Igazságügyi Minisztérium (US Department of Justice – DOJ) és a szoftvercég közötti megállapodás van, amely időrendet határoz meg az antitröszt-intézkedések bevezetésére vonatkozóan – amelyek pedig az SP1-ben realizálódnak. Hogy ezzel a szoftvercég miért nem számolt előre, azt egyelőre nem tudni.

Előzményként ismeretes egyébként, hogy az SP1 RC1 kód fejlesztésének eredetileg július 24-ére tervezett befejezése csak augusztus elejére történt meg, ezért az augusztus 14-ei eredeti végleges megjelenési időpont nem volt tartható többé. Ehelyett pontosan 2 héttel későbbre, augusztus 28-ára jelölte meg a Microsoft a Windows XP SP1 kiadásának időpontját – melyet most ismét megváltoztatott, ezúttal maximum tíz napos határozatlan idejű újabb csúszásról informálva.

Minthogy a Windows XP SP1 megjelenése mostantól szinte csak napok kérdése, igyekszünk folyamatosan követni az utolsó simításokról érkező híreket, illetve újabb és újabb információkat szolgáltatni az érkező javítócsomag egyéb tudnivalóiról.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle