Connect with us

technokrata

Tovább élnek az új Windowsok

Laptop

Tovább élnek az új Windowsok

A Microsoft megváltoztatta a Windowsok életciklusának szabályait.

Október 15-től más időzítést alkalmaz a Microsoft a Windowsok életciklusának megállapítására. A változtatásra a Microsoft tájékoztatása szerint a vásárlói és felhasználói visszajelzések alapján szánták rá magukat.

Maga az életciklus-szabályozás nem túl régi a Microsoftnál sem, ugyanis az október 15-ig érvényes korábbi szabály 2001 februárjától, valamivel több mint másfél évig volt érvényes.

A korábbi szabályok szerint a hivatalosan megjelent Windowsok minimum 3 évig minden értékesítési csatornán hozzáférhetők és 4 évig support is tartozik hozzájuk. A változtatás eredményeképpen a megjelenés után 4 évig minden értékesítési csatornán hozzáférhetők és 7 évig support is tartozik hozzájuk. (A support itt megkülönböztetendő az online supporttól, amely utóbbi ezen időszakok letelte után is határozatlan ideig – az új szabályozás szerint minimum 1 évig – rendelkezésre áll.)

Az új szabályozás azonban csak a Windows 2000-re és az utána megjelent Windowsokra érvényes, vagyis a régi Windowsok életciklusa továbbra is a régi szabály alapján számolandó.

Továbbá az új szabályozás külön elbírálásban részesíti az üzleti és fejlesztői célú szoftvereket, valamint az otthoni célokra készült termékeket, beleértve a játékokat és a hardvereszközöket is. Ennek értelmében az otthoni termékekre nem érvényes az úgynevezett Extended Phase.

A Windowsok (új) életciklusáról lásd azonos című cikkeinket, amelyeben részletesen megtalálható az életciklus-bontás, továbbá a jelenleg ismert Windowsok pillanatnyi életciklus-időszaka.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák