Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tanártovábbképzés – minden eddiginél nagyobb számú résztvevővel

Laptop

Tanártovábbképzés – minden eddiginél nagyobb számú résztvevővel

Augusztus végén immár nyolcadik alkalommal került sor a Microsoft ingyenes tanártovábbképzésére. A három napos rendezvényen minden eddiginél több középiskolai informatika tanár és rendszergazda vett részt.

A „Társ a Tanulásban” Program keretében a Microsoft Magyarország és annak referenciaiskolája, a Budapesti Jedlik Ányos Gimnázium, közös nyári tanártovábbképzést szervezett a Microsoft oktatásban is hasznosítható újdonságainak bemutatására. Az oktatáson, a Microsoft Magyarország meghívására, több mint 500 középiskolai tanár és rendszergazda vett részt, és több határon túli magyar iskola pedagógusai is képviseltették magukat.

A közönség összesen 47 előadáson vehetett részt, melynek során áttekintették a Tisztaszoftver Program során kapott szervertermékek telepítésének és beállításának módját, testközelben ismerkedtek a Tablet PC-vel, és prezentációkat hallhattak a Microsoft termékeinek sikeres oktatási célú használatáról, a már megvalósult innovációs projektekben.

A résztvevők két szekció programjai közül választhattak: a rendszergazda szekción a tisztaszoftver programok telepítéstét és beállítását mutatták be, a tanári szekción pedig az informatika oktatásban betöltött szerepéről, a .NET fejlesztői környezetről és az informatikai érettségivel kapcsolatos tervekről hallhattak előadásokat az érdeklődők a referencia-iskola oktatóitól, és diákjaitól, a Microsoft Magyarország szakembereitől, valamint más független szakértőktől.

A háromnapos rendezvény végén nyereménysorsolásra került sor a résztvevők között, ahol a Microsoft által felkínált – kb. 1 millió forint összértékű – nyereményt a hazai ritmikus sport gimnasztika jeles képviselője, Haris Brigitta sportolónő sorsolta ki és adta át.

A Microsoft a helyszínen vezeték nélküli hálózatot és Windows Sharepoint Services alapú előadói intranetet is biztosított, melyek segítségével a résztvevők akár közvetlenül a letöltött prezentációba is jegyzetelhettek az előadások folyamán. A továbbképzésen elhangzott minden előadás felvételre került és hamarosan elérhető a www.msiskola.hu weboldalon.

„Az idei tanártovábbképzés az egyik legsikeresebb ilyen esemény volt a Microsoft Magyarország történetében, az 500 fős résztvevői létszám ugyanis minden várakozásunkat felülmúlta” – mondta Merényi Ádám a Microsoft Magyarország oktatási programmenedzsere. – „A résztvevők rendkívül elégedettek voltak a rendezvény színvonalával, és azzal a szakmai többlettel, amivel módjukban állt megismerkedni. Az elmúlt nyolc év eredményei alapján bátran állíthatjuk, hogy örömmel tekintünk a jövő évi 9. tanártovábbképzés elé!”

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés