Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szoftver-aktiválás SMS-ben

Laptop

Szoftver-aktiválás SMS-ben

A Microsoft Magyarország 2004 júliusától lehetőséget kínál felhasználói számára az SMS-ben történő szoftver-aktiválásra. Az új aktiválási mód – melyet a Microsoft hazai leányvállalata a világon elsőként vezet be – fő előnyei a 24 órás elérhetőség, a gyorsaság és a megbízhatóság.

A Microsoft Magyarország új lehetőséget kínál szoftverei aktiválására. Az eddigi telefonos és interneten történő aktiválás mellett 2004 júliusa óta lehetőség van a termékek SMS-ben történő aktiválására is.

A Microsoft Magyarország által forgalmazott termékek egy részét – a számítógéppel együtt vásárolt szoftvereket, a dobozos szoftvereket – a felhasználónak aktiválnia kell a telepítés során, vagy a szoftver használatának első napjaiban. Az aktiválási folyamat eddig két módon zajlott. Amennyiben a felhasználó rendelkezett internet-elérhetőséggel, úgy a szoftver automatikusan elvégezte az aktiválást a világhálón keresztül. Az esetek nagyobb részében azonban a felhasználónak fel kell hívnia a Microsoft Magyarország ügyfélszolgálatát, ahol be kell diktálnia az általa vásárolt szoftver telepítési azonosítóját, melyet az Aktiválási Varázslóban megtalál Az ügyfélszolgálat munkatársa rögzíti a felhasználó által megadott kódot, majd ezt követően megad egy másik számot, melynek begépelése után az új termék aktiválásra kerül, és teljes funkcionalitásában használhatóvá válik

Ezt a folyamatot kívánta leegyszerűsíteni a Microsoft Magyarország, amikor az SMS-ben történő aktiválás elindítása mellett döntött. Az új szolgáltatás bevezetésétől az aktiválási folyamatok felgyorsulását és biztonság növekedését várják. Ezentúl a felhasználóknak nem kell mást tenniük, csupán elküldeni a telepítési azonosítót SMS-ben a 06/20-96-AKTIV (06/20-96-25848)-as számra. Az elküldött SMS-re néhány perc múlva megérkezik a válasz, az aktiváláshoz szükséges megerősítő azonosítóval.

„Az SMS-ben való aktiválás legfőbb előnye a 24 órás rendelkezésre állás, a gyorsaság és a megbízhatóság. A folyamat automatikusan működik, a beküldött SMS-eket a mobilszolgáltató rendszere azonnal továbbítja a Microsoft központjába, mely fogadja a beérkező kódszámot, és késlekedés nélkül visszaküldi az aktiváláshoz szükséges megerősítő azonosítót, vagy – helytelen telepítési azonosító vagy SMS szám esetén – a hibaüzenetet. Mivel a folyamat teljes egészében automatizált, minimálisra csökken a hibalehetőségek száma – nyilatkozta Stroh Edina, a Microsoft Magyarország ügyfélszolgálatának vezetője.

Az SMS-ben történő aktiválást a Microsoft történetében Magyarországon vezetik be először, így a hazai felhasználók lesznek az elsők, akik kipróbálhatják a rendszer működését.

Az SMS útján történő aktiválás azokban az esetekben jelent alternatív megoldást, amikor a felhasználó első alkalommal kívánja telepíteni az adott terméket – ez az ügyfélszolgálathoz érkező hívások kb. 90%-át teszi ki. Az összes többi, problémás esetben továbbra is az ügyfélszolgálatot lehet hívni, ahol – az SMS szolgáltatás bevezetésének köszönhetően – a munkatársak immár könnyebben elérhetők, és több időt tudnak fordítani az egyes esetek kezelésére.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés