Connect with us

Súlyos Windows XP MCE hiba

Laptop

Súlyos Windows XP MCE hiba

Elkészülte után alig három hónappal súlyos, a terméket voltaképpen használhatatlanná tévő hibát fedeztek fel a Windows XP Media Center Editionben.

Szeptermber eleji elkészülte után alig három hónappal súlyos, a terméket voltaképpen használhatatlanná tévő hibát jelentettek a Windows XP Media Center Edition használata során. A hibát a Microsoft – teljes joggal – kritikusnak minősítette.

A fő hibajelenség a videorögzítőt sújtja, amely bizonyos feltételek teljesülése esetén egy teljes felvett sorozatot képes a felhasználó akaratától függetlenül törölni. A hiba akkor következik be, ha egy filmsorozat (minden nap vagy minden héten ugyanabban az időben vetített film) időzített felvételének beállítását akkor változtatjuk meg, amikor valamely epizódját éppen rögzítjük – ekkor az egész addig felvett sorozat törlődik, és csak az éppen rögzített epizód marad meg.

A hibajelenség javítása már letölthető – telepítése után más funkciók működése is javul, például a Program Guide indulásának 10 másodperces késleltetése és a video megfagyása megszűnik, továbbá az időzített felvételek beállításai immár nem tűnnek el megmagyarázhatatlanul a beállítómenüből.

A Microsoft szeptember elején jelentette be a Windows XP+SP1-en alapuló új operációs rendszerének, a Windows XP Media Center Editionnek az elkészültét.

Az új operációs rendszerrel elsőként a Hewlett-Packard és a Samsung szállít majd PC-ket, melyek felválthatják az otthonokban ma megszokott szórakoztatóelektronikai eszközöket. A fő szállítókon kívül más vállalatok (például Intel és AMD, Dolby Laboratories, ATI és Nvidia, Cyberlink és Intervideo, eMuzed és Hauppauge) is gyártanak majd Media Center kompatibilis eszközöket.

A Media Center PC-k egy egységként képesek kezelni a digitális képeket, zenét és filmeket, beleértve a DVD-t, illetve a digitális rögzítés lehetőségét is. A PC-k továbbá távirányítóval is felszereltek, így a hagyományos szórakoztatóelektronikai eszközökhöz hasonlóan a szoba bármely részéből vezérelhetők.

Jim Allchin, a Microsoft alelnöke szerint a Windows XP Media Center Editionnel szállított PC-k, illetve kompatibilis tartozékok a karácsonyi kívánságlisták elejét foglalják majd el.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom