Connect with us

technokrata

SuliNet XP pályázat

Laptop

SuliNet XP pályázat

A Microsoft Magyarország a SuliNet Expressz programhoz kapcsolódva idén nyáron „Én és a számítógépem” néven útjára indította Sulinet XP pályázatát. A kezdeményezés célja, hogy az általános- és középiskolás korosztály kreatív módon megmutathassa, hogyan változtatta meg életét az első számítógép.

[sajtóközlemény] A Microsoft Magyarország, a SuliNet Expressz kormányzati támogatási program aktív résztvevőjeként fontosnak tartja, hogy a fiatalok ne csak termékeinek felhasználói legyenek, hanem képzelőerejüket megmozgatva a számítástechnikával kapcsolatos gondolataik, érzéseik kifejezésére is lehetőségük nyíljon.

Az ifjú alkotók szabadjára engedhetik fantáziájukat, és bármely művészeti ágban nevezhetnek, az „Én és a számítógépem” témában készült pályamunkáikat. A szervezők várják az írásban, zenében, filmen, képen, grafikában, festményen benyújtott, számítógépekkel, számítástechnikával kapcsolatos alkotásokat.

A Microsoft Magyarország június 2-án hirdette meg pályázatát, melynek eredeti beadási határideje szeptember 5-e volt. Bár a megadott határidőig – a nyári iskolaszünet ellenére is – több száz pályázat érkezett, a Microsoft, sokak kérésének eleget téve, úgy döntött, hogy október végéig meghosszabbítja a pályázatot. Ezáltal lehetővé teszi, hogy a nyaralásból hazatérő diákok is indulhassanak a megmérettetésen. A beérkezett pályázatokat két külön korcsoportban – 7-12 és 13-18 éves – bírálják el.

A fődíj a 7-12 éves korosztályban egy belföldi családi utazás, a 13-18 évesek kategóriájában pedig egy feledhetetlen utazás Redmondba, a Microsoft központjába. Azoknak sem lesz okok a szomorkodásra, akik a fődíjról esetlegesen lemaradnak, ugyanis a többi pályázó is értékes ajándékokat nyerhet. Az első száz beküldő Microsoft testtáskát kap, a többi díjazott között digitális fényképezőgépeket, színes nyomtatókat, Microsoft SideWinder kormányokat, Microsoft SideWinder, joystickeket és Microsoft játékokat osztanak szét.

A pályázat pontos kiírását a Microsoft SuliNet oldalán, valamint a több mint 1500 iskolában kiragasztott plakáton találhatják meg az érdeklődők.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák