Connect with us

technokrata

SharePoint: Services vagy Portal Server – ez itt a kérdés

Laptop

SharePoint: Services vagy Portal Server – ez itt a kérdés

Melyikre van szükségünk – a segítség megérkezett.

Vajon a Windows Server 2003-ra ingyenesen telepíthető Windows SharePoint Servicesre vagy a kereskedelmi termékként külön megvásárolandó SharePoint Portal Serverre van szükségünk? A döntés – tapasztalatok hiányában – egyrészt nehéz, másrészt extra költséget is von(hat) maga után.

Ebben segít az a nemrég megjelent dokumentum, amely kérdések formájában segít a felhasználónak eldönteni, hogy végülis elég a Windows SharePoint Servicest letöltenie és telepítenie (ha a Windows Update ezt még nem tette volna meg), vagy meg kell vásárolnia a SharePoint Portal Servert is a Windows Server 2003 platform mellé. Mivel a dokumentum nem túl hosszú, ellenben nagyon hasznos, ajánljuk mindenkinek, aki a SharePoint technológiákat készül használni.

A Windows SharePoint Services és a Windows Server 2003 együttese azonnali előnyöket nyújt a végfelhasználóknak és az együttműködő csoportoknak: integrált csoportmunka-eszközöket biztosít, amelyek lehetővé teszik a dokumentumok beadását és kivételét, a verziókezelést, vitafórumok, listák és felmérések, valamint eseménynaptárak használatát. Ha figyelembe vesszük, hogy ezeken a lehetőségeken túl a csoporttagok elérhetősége is megtekinthető, érthető, miért nő meg nagymértékben az infomunkások hatékonysága.

A Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003 bővíti a Windows SharePoint Services szolgáltatásainak körét: rendszerezési, indexelési és felügyeleti eszközöket biztosít a SharePoint alapú helyekhez, valamint lehetővé teszi az egyes helyeken rögzített információknak a szervezet egésze számára való közzétételét. A Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003 révén személyek szerint is irányíthatók az információk: kiválasztható a célközönség, valamint a személyes és a vállalati szükségletekhez való hozzáigazításra használható eszközöket is tartalmaz. A webkijelzők és az XML alapú nézetek segítségével rugalmas és robusztus alkalmazásintegrációra ad módot, a webszolgáltatások pedig bővíthető felhasználói felületen keresztül érhetők el.

Az informatikusok egyre nagyobb mértékben kénytelenek szembesülni a webes csoportmunka iránti igénnyel, ami az intranetes webhelyek kezelhetetlen elburjánzásához, növekvő költségekhez, és a rendszerek bonyolultabbá válásához vezet. A Windows SharePoint Services kielégíti az informatikusok körében az integrált, a költségeket és a bonyolultságot csökkentő platform iránt jelentkező szükségletet. Optimális egyensúlyt teremt a felhasználók számára nyújtott zavartalan, önkiszolgáló használati lehetőségek, valamint a skálázható, bővíthető és nagy teljesítményű felügyeleti környezet között, amely sokféle funkcióval van felruházva (például kvóták, tartalomzárolás, a helyek korának automatikus kezelése, más néven életciklus-kezelés stb.).

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák