Connect with us

technokrata

Segítség a Microsofttól a hatékony szoftvergazdálkodáshoz

Laptop

Segítség a Microsofttól a hatékony szoftvergazdálkodáshoz

Az Microsoft Szoftverleltár Elemző (MSIA) egyes számítógépek, illetve hálózatok tekintetében készít leltárt a számítógépekre feltelepített Microsoft programokról, és a kapott eredményeket elemzi.

A szoftver eszközök használatának egyre szélesebb körű elterjedésével egyre több vállalatnál kerül reflektorfénybe a hatékony szoftvergazdálkodás. Hasonlóan más eszközgazdálkodási területekhez, egy jó gazdálkodási koncepció segít abban, hogy a vállalat mindig rendelkezzen a munkájához és fejlődéséhez szükséges szoftver infrastruktúrával, mindemellett a végiggondolt stratégiával jelentős megtakarításokat érjen el.

A vállalati szoftvergazdálkodási koncepció kidolgozása és folyamatos fejlesztése átfogó gazdálkodási feladat, de az első lépés mindenképpen az, hogy a döntéshozók tiszta képpel rendelkezzenek a vállalatnál használatban lévő szoftverekről.

E feladat megoldásához figyelmébe ajánljuk a Microsoft Szoftverleltár Elemző (MSIA) programot, amely egyes számítógépek, vagy akár egész hálózatok tekintetében képes leltárt készíteni a számítógépekre feltelepített Microsoft programokról oly módon, hogy az ellenőrzés eredményéről riportot készít, amely tartalmazza a szoftverek pontos megnevezését, az ezekhez tartozó licencek típusát és számát, az adott szoftverre vonatkozó telepítések számát, valamint a már megvizsgált számítógépekre mutató hivatkozást. Ezen felül lehetőséget ad a kapott eredmények elemzésére is.

A Microsoft Szoftverleltár Elemző

Az Microsoft Szoftverleltár Elemző (MSIA) egyes számítógépek, illetve hálózatok tekintetében készít leltárt a számítógépekre feltelepített Microsoft programokról, és a kapott eredményeket elemzi. Az MSIA az ellenőrzés eredményéről jelentést készít, amely tartalmazza a szoftverek pontos megnevezését, az ezekhez tartozó licencek típusát és számát, az adott szoftverre vonatkozó telepítések számát, valamint a már megvizsgált számítógépekre mutató hivatkozást.

Az MSIA segítségével szerzett információk felbecsülhetetlen értékűek, ha egy szervezet a megfelelő szoftver- és licenc nyilvántartás/gazdálkodás megteremtésére törekszik.

Az MSIA Varázsló végigvezet bennünket a vizsgálat minden egyes lépésén. A Varázsló segítségével könnyű kiválasztani a vizsgálati üzemmódot, a megvizsgálni kívánt gépeket, a megvizsgálni kívánt termékeket, és az elkészíteni kívánt jelentések típusát. Beállításainkat el is menthetjük, ha azokat később még használni szeretnénk.

Az Egyéni beállítások használata lehetővé teszi, hogy a parancssorból folytassuk le az ellenőrzést, anélkül, hogy a Varázsló minden egyes lépésén végig kellene mennünk. Ennek a fájlnak a segítségével az ismételt vizsgálat gyorsabban és egyszerűbben végezhető el, feltéve, hogy ugyanazon gépekről és termékekről van szó.

Az MSIA-t helyi számítógép, illetve Microsoft Windows hálózatok vizsgálatára is használhatja. Amennyiben szükséges, az egyes különböző vizsgálatok eredményeképpen létrehozott jelentéseket össze lehet vonni a Jelentések összevonása funkció segítségével.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle