Connect with us

technokrata

Sasser féregvírus eltávolító eszköz a Microsofttól

Laptop

Sasser féregvírus eltávolító eszköz a Microsofttól

A Microsoft külön eltávolítóeszközt adott ki az elmúlt hetekben nagy ismertségre szert tett Sasser féregvírus összes, eddig detektált variánsához (A-F).

A Sasser féreg május elején kezdte meg terjedését: az A és a B változat pont akkor indult hódító útjára, amikor inkább az otthoni internetezők ˝lógtak˝ inkább a Világhálón. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a Microsoft által kiadott javításokat a lehető leghamarabb telepítse fel mindenki; úgy tűnik azonban, sokan még mindig nem értik meg vagy nem fogják fel ennek jelentőségét. A Sasser ugyanis egy korábban megjelent Microsoft patch apropójából született meg. Terjedéséhez egyáltalán nem használ e-mail(kliens)t, csupán az április közepén kiadott kumulatív javítás által befoltozható biztonsági rések egyikének kihasználásával szaporodik. Éppen ezért nem elegendő az e-mailkliens biztonságos kezelése!

A Microsoft külön, folyamatosan frissített eltávolítóeszközt adott ki a Sasser féregvírus összes, eddig detektált variánsához (A-F). Figyelem! Az eszköz nem használható vírusvédelemre, csupán a rendszer leellenőrzésére és a Sasser féreg eltávolítására képes!

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle