Connect with us

technokrata

Remote Desktop kliensprogram a régebbi operációs rendszerekhez

Laptop

Remote Desktop kliensprogram a régebbi operációs rendszerekhez

Immár a Windows XP-nél korábbi Windowsokról is bejelentkezhetünk távolról a Windows XP-be vagy a Windows Server 2003-ba.

Bár léteznek működő megoldások a számítógépek konzolszerű távoli vezérlésére (például az egyik legnépszerűbb VNC), ezek nem ˝beépített˝ eszközök, egyszersmind nem valósítják meg teljes mértékben (általában csak a képernyőn látható képet továbbítják, és azon végeznek műveleteket) a felhasználó-számítógép szimulált lokális kapcsolatát. Továbbá szerver- és kliensprogram telepítése egyaránt szükséges a szerepeknek megfelelő gépekre.

Ezekkel ellentétben a Windows XP-vel bevezetett Remote Desktop (RDP) (távoli asztal) funkció a felhasználót valóban maradéktalanul virtuálisan a távoli gép elé ˝ülteti˝, és a csak a kép továbbítása helyett, a távoli gép valamennyi funkcióját átviszi a konzolra, pár extra szolgáltatással (nyomtató- és lemezmeghajtó-csatlakoztatás stb.) kiegészítve. Természetesen nem utolsó szempont, hogy mind a szerver mind a kliens összetevő gyárilag beépítettként áll rendelkezésre.

A Microsoft nemrég kiadott, különálló kliensprogramjának segítségével immár a Windows XP-nél korábbi Windowsokról is bejelentkezhetünk távolról a Windows XP-be vagy a Windows Server 2003-ba, ráadásul utóbbinál a Terminal Server szolgáltatásait is igénybe vehetjük.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle