Connect with us

technokrata

Rekord mennyiségű javítás a Windows 2000 SP4-ben

Laptop

Rekord mennyiségű javítás a Windows 2000 SP4-ben

Egyetlen Windows-javítócsomag sem tartalmaz annyi javítást/frissítést, mint a jelenleg RC1 állapotban lévő Windows 2000 SP4.

A tavaly május végén megjelent első béta, illetve a július végén megjelent angol és szeptember elején megjelent magyar végleges Windows 2000 SP3 után október végén elindult az SP4 bétaprogramja. A jelentkezők számához képest viszonylag kevés felhasználót választottak ki hivatalos bétatesztelőnek, akik első kézből kapták meg a készülő javítócsomagot.

A Windows 2000 negyedik javítócsomagja a bejelentéskori ismereteink szerint belső használatú, 4.1.402-es verzióban létezett. A bétatesztelők számára pedig november elejére ígérték, mégis december végén jelent csak meg az első, a tesztelők számára nyilvános 4.4.027-es verzió, amelynek tesztelése 4 hétig tartott. Nemrég megjelent a második béta, 4.4.066-os, majd az immár RC1, 4.4.068-as verzió.

A béta és RC1 verziók mérete egyébként tekintélyes, több mint 130 MB. Ez a méret a Windows javítócsomagok történetében példátlan, rekord mennyiségű, egészen pontosan 445 javítást/frissítést takar (összehasonlításul: a Windows XP SP1 ˝csak˝ 313 funkcióját javítja az operációs rendszernek).

A végleges verzió megjelenése is nagyon a nyakunkon van (az ígéret szerint 2003 második negyedéve), már csak a határidő közelsége miatt is. A magyar változat – szokás szerint – várhatóan egy-másfél hónappal követi majd az angolt.

Érdekesség, hogy a Windows 2000 annyira népszerű, hogy az eredetileg 2004 első negyedévére tervezett termék-életciklus végét kitolja a Microsoft, és e határidő után is biztosítani fogja hozzá a professzionális szintű terméktámogatást.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle