Connect with us

technokrata

Pontosan hogyan teszi biztonságosabbá a számítógépet a Windows XP SP2?

Laptop

Pontosan hogyan teszi biztonságosabbá a számítógépet a Windows XP SP2?

A 2. szervizcsomagnak a Windows XP rendszerű számítógépre való telepítése után biztos lehet abban, hogy a számítógépen a lehető legbiztonságosabb Windows operációs rendszer fut.

A rendelkezésre álló új szolgáltatások és az alapértelmezett biztonsági eszközök minden szinten lényegesen javítják a biztonságot. Tekintsünk át néhány példát.

A Windows Biztonsági központ segítségével kézben tarthatja a biztonsági beállításokat.

Az új Windows Biztonsági központ a Windows XP biztonsági beállításainak felügyeletére szolgáló új központi eszköz. Segítségével egyetlen szempillantás alatt felmérhető a számítógép védettségének aktuális szintje, egyebek között a tűzfal állapota, az automatikus frissítési beállítások és a vírusvédelem.

A Windows tűzfal elősegíti a számítógép védelmét.

Az alapértelmezés szerint bekapcsolt új, beépített Windows tűzfal segít megvédeni a számítógépet az interneten keresztül ahhoz hozzáférni próbáló vírusoktól és behatolóktól.

A bosszantó előugró ablakok blokkolhatók a Microsoft Internet Explorer programban.

Ezentúl a legtöbb esetben megakadályozható, hogy egy webhely engedély nélkül megnyisson egy előugró ablakot, így a webböngészés zavartalanabbá és felügyelhetőbbé válik.

Az Outlook Express program javításainak köszönhetően elkerülhető a kártékony kommunikáció.

E-mail üzenetekben nagyszerűen megoszthatja fotóit, az érdekes helyekre mutató hivatkozásokat és az egyéb mellékleteket. Egyes mellékletek azonban pusztító vírusokat tartalmaznak. Az Outlook Express új mellékletkezelője megnyitáskor elszigeteli a mellékleteket a számítógép többi részétől. Ezzel megakadályozza a veszélyes mellékletek megnyitását, amelyek esetleg vírusokkal vagy férgekkel fertőznék meg a rendszert.

Még biztonságosabban használhatók a vezeték nélküli hálózatok.

Ha vezeték nélküli hálózatot üzemeltet, vagy laptop számítógépével internetkávézóban vagy repülőtéren kapcsolódik az internethez, a 2. szervizcsomagban szereplő továbbfejlesztett vezeték nélküli hálózati funkciók egyszerűsítik a vezeték nélküli hálózatok felismerését és a hozzájuk való csatlakozást.

A figyelemre méltó biztonsági fejlesztések mellett a 2. szervizcsomag tartalmazza a Microsoft legújabb hardveres és szoftveres fejlesztéseit is. Az új illesztőprogramok és frissítések segítenek a Windows Media Player, a Microsoft DirectX és az elterjedőben levő új szabványok (például a Bluetooth) biztonságosabb és hatékonyabb használatában.

Minden bizonnyal emlékszik rá, hogy 2002 augusztusában megjelent a Windows XP 1. szervizcsomagja. Ha akkor, illetve azóta sem telepítette az 1. szervizcsomagot, ne aggódjon. Az 1. szervizcsomagban szereplő összes frissítés és javítás megtalálható a 2. szervizcsomagban is.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle