Connect with us

technokrata

PC-s fantomok – ki vezérli a billentyűzetet?

Laptop

PC-s fantomok – ki vezérli a billentyűzetet?

Egyre többen jelzik a Microsoft felé, hogy véletlenszerű karakterek illetve karakterláncok jelennek meg a képernyőjükön.

Először mindenki hackerekre gyanakodott, majd a vizsgálódások után kiderült, hogy a Windows XP és az Office XP alkalmazásokat érinti csak ez a probléma. Számtalan felhasználó tapasztalhatja, hogy néha az Internet Explorer címsávjában, az Outlookban és a Word dokumentumokban megjelennek oda nem illő, le nem ütött karakterek.

A Microsoft a probléma orvoslására már januárban vizsgálódni kezdett, majd még akkoriban kiadott egy közleményt, mely szerint nem biztonsági résről van szó. A gyártó hivatalos álláspontja ez ügyben a következő: a probléma csak azoknál a felhasználóknál merülhet fel, akik az operációsrendszer illetve az Office telepítésekor feltették a beszélő (Speech) szolgáltatást.

Továbbá e probléma csak azoknál merülhet fel (a Microsoft szerint), akiknek mikrofon van csatlakoztatva számítógépükhöz, ugyanis a program feladata, hogy a beszédet képernyőre vesse. Ennek ellenére számtalan felhasználó állítja (többek között a Micorsoft fórumain), hogy annak ellenére szembesültek ezzel a jelenséggel, hogy nincs is mikrofonjuk.

Lehet, hogy mégis besurranókról van szó? Amint a Microsoft kiad erről egy újabb sajtóközleményt, olvashatják a folyatatást.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle