Connect with us

Hirdetés

technokrata

Palmone: Microsoft Exchange Server szinkronizációs protokoll a következő generációs Treo smartphone-

Laptop

Palmone: Microsoft Exchange Server szinkronizációs protokoll a következő generációs Treo smartphone-

A Palmone bejelentette, hogy megvásárolta a Microsoft Exchange Server ActiveSync protokolljának licencét, hogy közvetlen és biztonságos vezeték nélküli szinkronizációt alakítson ki a Windows Server Rendszer részét képező Microsoft Exchange Server 2003 és a jövőben elkészülő, Palm OS alapú Treo smartphone telefonkészülékek között.

A Palmone és a Microsoft közötti kapcsolat rávilágít arra a trendre, hogy a vállalatoknál mérettől függetlenül növekszik a kereslet a könnyebben üzembe helyezhető mobil e-mail iránt. Számos mobil e-mail megoldás esetében azonban külső gyártású kiszolgálót kell telepíteni, hogy az átjáróként szolgáljon az e-mail kiszolgáló és a mobileszközök között. A Palmone integrálja eszközeibe az Exchange Server ActiveSync protokollt, így nincs szükség külső kiszolgáló alkalmazására, és biztonságosabb, vezeték nélküli e-mail megoldást nyújt vásárlóinak, amely ráadásul költséghatékony, valamint gyorsan és könnyen üzembe helyezhető. A végfelhasználók számára a legfőbb előnye, hogy a Palmone könnyen használható VersaMail levelezőprogramja segítségével a telefon megvásárlása után azonnal kapcsolatot tudnak létesíteni az Exchange Server 2003 adataival, beleértve az elektronikus levelezés-szolgáltatást és a naptárfunkciókat is.
„Az Exchange 2003-mal való vezeték nélküli szinkronizáció révén smartphone-t vásárló ügyfeleink számára bővül a lehetőségek köre, ugyanakkor csökkenthetők a vállalat informatikai költségei.” – mondta Ed Colligan, a palmOne elnöke – „A mobil e-mailezésre kiválóan alkalmas eszköz nyílt platformon alapuló szemléletünkre épül, amely a választási lehetőségek széles skáláját kínálja mindenkinek, a magánszemélyektől kezdve egészen a legnagyobb vállalatok informatikai igazgatójáig.”
Az e-mail egyértelműen olyan alkalmazás, amelyre minden utazó dolgozónak szüksége van, aki az irodától távol is kapcsolatban kíván maradni munkahelyével. 2002 és 2006 között 10 millióról 104,5 millióra fog nőni az Egyesült Államokban az utazó dolgozók aránya, emellett 2004-ben az e-mail az az alkalmazási terület, amelyre a legtöbb szervezet anyagi eszközöket kíván áldozni. Az IDC felmérése szerint a vállalkozások 84 százaléka azt tervezi, hogy elsőként az e-mail-szolgáltatást vezeti be, közvetlenül ez után a személyi adatkezelést, a naptári alkalmazásokat, az ügyfélkapcsolat-kezelést és az értékesítés-automatizációt. Az eszközök konvergenciájának eredményeképpen kialakuló termékek – amilyen a Treo smaprtphone-család is – kiválóan kiaknázhatják a mobilitásnak ezt a terjedését, 2006-ra várhatóan 47 százalékos összesített évi növekedési rátát érhetnek el.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés