Connect with us

Hirdetés

technokrata

Óraátállítás!

Laptop

Óraátállítás!

A ma hajnali óra-visszaállítás a számítógépeken is fontos beállítás a különböző szoftverek helyes működése szempontjából. A visszaállítás elmaradása kisebb-nagyobb problémákat, de akár bosszúságot is okozhat…

Ismeretes, hogy ma hajnalban 3 órakor az órák visszaálltak 2 órára, vagyis a 2 és 3 óra közötti időszak kétszer telt el egymás után.

Ez az átállítás általában nem zavarja meg a számítógépek működését, sőt – ha engedélyezve van – az új operációs rendszerek automatikusan elvégzik a műveletet annak pontos idején.

Mindazonáltal előfordulhat, hogy az automatikus átállítás elmarad, akár az engedélyezés elmaradása, akár a szoftver nem megfelelő frissessége miatt. Ekkor a gép órája siet, ami azoknál a szoftvereknél okozhat gondot, amelyek a helyi beállítást veszik alapul az úgynevezett time-stampek (időbélyeg – végülis dátum- és időbejegyzés) elhelyezésénél, mint például az Outlook vagy az Excel.

A mai nap vasárnapi, tehát – elvileg – munkaszüneti voltából adódóan a kockázat viszonylag kicsi, de nem árt azt odafigyelés. És ha odafigyelünk a számítógép órájára, vessünk egy pillantást a videomagnóra is, mert annak hibás órabeállítása akár komolyabb bosszúságokat is okozhat…

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés