Connect with us

technokrata

Növekedést remél a Microsoft, miközben rendeződni látszanak az ellene indított jogi eljárások

Laptop

Növekedést remél a Microsoft, miközben rendeződni látszanak az ellene indított jogi eljárások

A cégnek nincsenek kételyei a jövőbeli növekedési és innovációs lehetőségek felől.

A Microsoft kutatás-fejlesztés iránti elkötelezettse töretlen, amely az előttük álló évek növekedésének hajtóereje lesz. „Hihetetlen lehetőségeket látunk abban, hogy innovációnkkal segítsük a világ vállalkozásait, magánszemélyeit és államait céljaik elérésében, továbbra is iparágunk elsőszámú innovátorai közé szeretnénk tartozni, amit az is bizonyít, hogy ebben a pénzügyi évben több mint 3000 szabadalmi kérvényt fogunk benyújtani” – közölte Bill Gates, a Microsoft elnöke és vezető szoftvertervezője.

A Microsoft az elmúlt két év során jelentős haladást ért el az ellene indított jogi eljárások rendezése terén – így például az Egyesült Államok Fellebbviteli Bírósága a közelmúltban megerősítette az Igazságügyi Minisztériummal kötött megállapodást, rendeződött a közösség nevében indított állami polgári peres eljárások többsége, valamint az AOL és a Sun Microsystems esete – csakúgy, mint az InterTrust által indított szabadalmi ügy. A problémák megoldása jelentős előrelépés a Microsoft jogi és ehhez kapcsolódó üzleti kockázatának csökkentése felé.

„Rendeztük vitás jogi kérdéseink jelentős részét, amiről mindig is azt mondtuk, hogy előfeltétele készpénzkezelési rendszerünk átgondolásának” – fejtette ki Brad Smith, a Microsoft jogtanácsosa. „Bár vannak még lezáratlan jogi ügyeink, és nagyon komolyan vesszük őket, csökkentettük a vállalatot övező jogi bizonytalanságot, és sokkal világosabban látjuk a fennmaradó esetek potenciális kockázatát, így például az Európai Bizottság esetét is.”

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle