Connect with us

Hirdetés

technokrata

Növekedést remél a Microsoft, miközben rendeződni látszanak az ellene indított jogi eljárások

Laptop

Növekedést remél a Microsoft, miközben rendeződni látszanak az ellene indított jogi eljárások

A cégnek nincsenek kételyei a jövőbeli növekedési és innovációs lehetőségek felől.

A Microsoft kutatás-fejlesztés iránti elkötelezettse töretlen, amely az előttük álló évek növekedésének hajtóereje lesz. „Hihetetlen lehetőségeket látunk abban, hogy innovációnkkal segítsük a világ vállalkozásait, magánszemélyeit és államait céljaik elérésében, továbbra is iparágunk elsőszámú innovátorai közé szeretnénk tartozni, amit az is bizonyít, hogy ebben a pénzügyi évben több mint 3000 szabadalmi kérvényt fogunk benyújtani” – közölte Bill Gates, a Microsoft elnöke és vezető szoftvertervezője.

A Microsoft az elmúlt két év során jelentős haladást ért el az ellene indított jogi eljárások rendezése terén – így például az Egyesült Államok Fellebbviteli Bírósága a közelmúltban megerősítette az Igazságügyi Minisztériummal kötött megállapodást, rendeződött a közösség nevében indított állami polgári peres eljárások többsége, valamint az AOL és a Sun Microsystems esete – csakúgy, mint az InterTrust által indított szabadalmi ügy. A problémák megoldása jelentős előrelépés a Microsoft jogi és ehhez kapcsolódó üzleti kockázatának csökkentése felé.

„Rendeztük vitás jogi kérdéseink jelentős részét, amiről mindig is azt mondtuk, hogy előfeltétele készpénzkezelési rendszerünk átgondolásának” – fejtette ki Brad Smith, a Microsoft jogtanácsosa. „Bár vannak még lezáratlan jogi ügyeink, és nagyon komolyan vesszük őket, csökkentettük a vállalatot övező jogi bizonytalanságot, és sokkal világosabban látjuk a fennmaradó esetek potenciális kockázatát, így például az Európai Bizottság esetét is.”

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés