Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem lesz WinFS a Windows ˝Longhorn˝-ban

Laptop

Nem lesz WinFS a Windows ˝Longhorn˝-ban

A „WinFS” bétatesztelése a „Longhorn” kliens megjelenése után fog elkezdődni.

A „Longhorn” megjelenése után adja ki a Microsoft a „WinFS” nevű Windows adattárolási alrendszert, amely fejlett adatszervezési és -kezelési szolgáltatásokat fog nyújtani. A „WinFS” bétatesztelése a „Longhorn” kliens megjelenése után fog elkezdődni.

„Ügyfeleink nagyobb termelékenységet, egyszerűbb telepítést, jobb megbízhatóságot és biztonságot, és számos új funkcióit igényelnek. Bizonyos területeken engedni kellett eredeti elképzeléseinkből annak érdekében, hogy a vállalati ügyfelek, az otthoni felhasználók és az OEM-partnerek által igényelt szolgáltatásokat elfogadható időn belül megvalósíthassuk” – mondta Jim Allchin, a Microsoft Platforms Group igazgatója. A Windows platformra vonatkozó hosszú távú terveink azonban változatlanok.”

A Windows Future Storage a file-kezelésért felelõs moduláris bõvítésként lesz a Longhornba integrálva. Ez a fejlett indexelõ szolgáltatás tulajdonképpen relációs adatbázis alapú, ám a file-rendszer alatta még mindig az NTFS. A választás érthetõ, hisz az NTFS kevésbé hajlamos a hibára, mint a FAT32, s akár terabájtos kötetekkel, meghajtókkal is megbirkózik. Így, a file-ok fizikai kezelése és rendezése még mindig az NTFS-re marad. Kissé leegyszerûsítve, a WinFS letükrözi a könyvtárakat és file-okat, ami – a megfelelõ és változtatható kritériumokon alapuló – XML paraméterezéssel lehetõvé teszi azok lekérdezésének és keresésének felgyorsítását. Persze, ha valaki FAT32-es partícióra telepíti majd a Longhornt, ebbõl semmit nem érez majd – sem elõnyt, sem hátrányt.

Technológiailag a WinFS nem lesz a Longhorn szerves része; az oerációs rendszer éppen olyan jól mûködik majd FAT32-es meghajtókon is. Ugyanakkor a WinFS más operációs rendszerekben is felbukkan majd – például a Microsoft következõ, szerverekbe szánt operációs rendszereiben.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés