Connect with us

technokrata

Nem lesz WinFS a Windows ˝Longhorn˝-ban

Laptop

Nem lesz WinFS a Windows ˝Longhorn˝-ban

A „WinFS” bétatesztelése a „Longhorn” kliens megjelenése után fog elkezdődni.

A „Longhorn” megjelenése után adja ki a Microsoft a „WinFS” nevű Windows adattárolási alrendszert, amely fejlett adatszervezési és -kezelési szolgáltatásokat fog nyújtani. A „WinFS” bétatesztelése a „Longhorn” kliens megjelenése után fog elkezdődni.

„Ügyfeleink nagyobb termelékenységet, egyszerűbb telepítést, jobb megbízhatóságot és biztonságot, és számos új funkcióit igényelnek. Bizonyos területeken engedni kellett eredeti elképzeléseinkből annak érdekében, hogy a vállalati ügyfelek, az otthoni felhasználók és az OEM-partnerek által igényelt szolgáltatásokat elfogadható időn belül megvalósíthassuk” – mondta Jim Allchin, a Microsoft Platforms Group igazgatója. A Windows platformra vonatkozó hosszú távú terveink azonban változatlanok.”

A Windows Future Storage a file-kezelésért felelõs moduláris bõvítésként lesz a Longhornba integrálva. Ez a fejlett indexelõ szolgáltatás tulajdonképpen relációs adatbázis alapú, ám a file-rendszer alatta még mindig az NTFS. A választás érthetõ, hisz az NTFS kevésbé hajlamos a hibára, mint a FAT32, s akár terabájtos kötetekkel, meghajtókkal is megbirkózik. Így, a file-ok fizikai kezelése és rendezése még mindig az NTFS-re marad. Kissé leegyszerûsítve, a WinFS letükrözi a könyvtárakat és file-okat, ami – a megfelelõ és változtatható kritériumokon alapuló – XML paraméterezéssel lehetõvé teszi azok lekérdezésének és keresésének felgyorsítását. Persze, ha valaki FAT32-es partícióra telepíti majd a Longhornt, ebbõl semmit nem érez majd – sem elõnyt, sem hátrányt.

Technológiailag a WinFS nem lesz a Longhorn szerves része; az oerációs rendszer éppen olyan jól mûködik majd FAT32-es meghajtókon is. Ugyanakkor a WinFS más operációs rendszerekben is felbukkan majd – például a Microsoft következõ, szerverekbe szánt operációs rendszereiben.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek