Connect with us

technokrata

Nem lesz kékfogú a Windows XP

Laptop

Nem lesz kékfogú a Windows XP

Kevés a Bluetooth-eszköz?

A Microsoft a Windows XP első javítócsomagjába (SP1) tervezte a Bluetooth-támogatás beépítését. Most azonban úgy néz ki, hogy a technológia támogatásának integrálása a jelenlegi legújabb operációs rendszerbe – késik.

A Bluetooth-támogatás beépítésének terve érdekes utat járt be – először télre, aztán tavaszra ígérte a Microsoft, most pedig a kiegészítés megjelenése tovább csúszik, egészen az SP1 utánra, ami pedig már nem is nyári, hanem inkább őszi megjelenést sugall.

A Microsoft szóvivőjének tájékoztatása alapján azért nem tudják biztosítani a Bluetooth-támogatást, mert jelenleg még túlságosan kevés olyan eszköz létezik, amely alkalmas lenne az operációs rendszer új funkciójának fejlesztés közbeni tesztelésére – a Microsoft pedig tökéletes munkát szeretne végezni.

A mostani bejelentéshez érdekes adalék egy korábbi, áprilisi bejelentés – a WinHEC-en (Windows Hardware Engineering Conference) Bill Gates ugyanis év végi megjelenésű, Bluetooth-csatolású Microsoft eszközökről (billentyűzet, egér) beszélt. Feltételezhető, hogy az operációs rendszer ˝megvárja˝ e Microsoft hardvereszközök megjelenését…

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák