Connect with us

Microsoft Voice Command

Laptop

Microsoft Voice Command

A Microsoft élőbeszédre ösztönöz: bejelentette a Voice Command ingyenes próbaverzióját – a programot más nyelvekre is honosítják.

A Microsoft Corp. a 2004-es Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Vásáron (CES) bejelentette, hogy kiterjeszti a mobil eszközökhöz való népszerű Microsoft Voice Command szoftver szolgáltatásait és elérhetőségét.

A Voice Command szoftver a Windows Mobile 2003 alapú Pocket PC és Pocket PC Phone Edition eszközökön lehetővé teszi a telefon, a kapcsolattartók, a naptár, a Windows Media Player és más kedvenc alkalmazások kényelmes és intelligens, hanggal történő vezérlését. A Voice Command szoftvert olyan jól fogadták a felhasználók, hogy a Microsoft többek között a továbbfejlesztéseket jelentette be:
a legkelendőbb alkalmazás a Handango.com webhelyen: A mobil eszközökhöz tartozó szoftverek vezető kiadójánál, a Handango.com webhelyen a Microsoft Voice Command a megjelenése utáni első hónapban a Windows Mobile alapú Pocket PC-kre írt programok között az első helyen, míg az összes mobil platformot figyelembe véve a második helyen állt az eladási statisztikák alapján.
ingyenes próbaverzió: A vásárlók kérésére a Microsoft elérhetővé tette a Voice Command program egynapos próbaverzióját azoknak, akik a vásárlás előtt ki szeretnék próbálni a terméket. A próbaverzió a Microsoft online értékesítési partnere, a Handango.com webhelyéről lesz letölthető.
többnyelvű használhatóság: Az angolul már népszerű Voice Command programot a Microsoft hét nyelvre honosítja, és az év végéig az Egyesült Államokon kívül is elérhetővé teszi.
a Smartphone készülékek támogatása: A Windows Mobile alapú Smartphone készülékek következő verziójának megjelenésével egyértelműen érezhetővé válnak lesznek a Voice Command program előnyei.
kiskereskedelmi forgalmazás: A Handango.com webhelyről való letöltése mellett a Voice Command program a hagyományos üzletekben rövidesen dobozos változatban is kapható lesz.
partneri együttműködés: A termék sikerére alapozva számos informatikai partnerünk készít kiegészítőket a Voice Command programhoz. Például a Plantronics Inc. Mellékeli majd a Voice Command programot egyik vezeték nélküli headsetjéhez.

A Voice Command főbb szolgáltatásai a következők

Hangvezérlésű kihangosítós telefon Ezentúl valóban a kéz használata nélkül lehet kihangosítós telefont használni autózás közben, a repülőgépen és az utcán, ugyanis a számot sem kell többé tárcsázni. Elég egyszerűen kimondani a telefonkönyvben tárolt személy nevét. Például így „Call Bob Smith”; de szám hívását is lehet kérni: „Dial 555-1212”.

Hangvezérlésű naptári keresés Minden eddiginél könnyebb ellenőrizni a naptári bejegyzéseket. A felhasználó akárhol is van, egyszerűen megkérdezheti a Pocket PC-jét arról, hogy mi a következő bejegyzés arra a napra, a készülék pedig fennhangon közli a bejegyzések időpontját, tárgyát és helyét.

Hangvezérlésű Windows Media Player A hangparancsok mostantól virtuális távirányítóként használhatók: alkalmasak a zeneszámok előadó, album és műfaj alapján történő kiválasztására, így sem CD-k után nem kell matatni, sem hosszú listákat nem kell végigbogarászni. Elég annyit mondani, hogy „Play music”, és a Voice Command megkezdi a lejátszást.

Programindítás hangvezérléssel A Pocket PC programok, többek között a Microsoft Internet Explorer; az Outlook Naptár, Névjegyalbum és Feladatok mappája, a játékok és a Számológép egyszerű hangparancsokkal elindíthatók. Például a „Start Solitaire” parancs kimondása után elindul a játék.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom