Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft Virtual Server 2005

Laptop

Microsoft Virtual Server 2005

A Virtual Server 2005, a Windows Server 2003 rendszerhez készített virtuálisgép-megoldás a „Dinamikus Rendszer Kezdeményezés”(Dynamic Systems Initiative Road Map) jegyében.

A Microsoft Magyarország a Fókuszpont partnerkonferencián több mint 700 résztvevő előtt bejelentette a Microsoft Virtual Server 2005 megjelenését és hazai elérhetőségét. A Standard és Enterprise kiadásban is megvásárolható Virtual Server 2005 segítségével csökkenthetők a hardverköltségek, és növelhető a működési hatékonyság a következő három kiemelt területen: a szoftvertesztelő és -fejlesztő környezetek automatizálása, a régi alkalmazások áthelyezése, valamint a kiszolgálói terhelések – mint például a hálózatkezelés, a címtár-infrastruktúra és a részlegszintű alkalmazások – összevonása terén. Az elosztott rendszerek megtervezését, bevezetését és üzemeltetését egyszerűsítő és automatizáló „Dinamikus Rendszer Kezdeményezés” egyik alapkövét jelentő Virtual Server 2005 révén rugalmasabban szabályozható az adatközponti erőforrások elérhetővé tétele.

„Ügyfeleink olyan megoldásokat keresnek, melyekkel csökkenthetik infrastrukturális költségeiket, és hatékonyabbá tehetik informatikai és fejlesztői csapatukat. Egyszerűsíteni szeretnék alkalmazástesztelő és -fejlesztő környezetüket, kevesebb kiszolgálóra szeretnék összevonni a feladatokat, a régi alkalmazásokat pedig Windows Server (TM) 2003 platformot futtató új hardverre kívánják áthelyezni” – mondta Ónody Csaba, a Microsoft Magyarország Windows Server termékmenedzsere. „A Virtual Server 2005, amely egyszerű, automatizált bevezetést és konfigurálást tesz lehetővé, segít ezek valóra váltásában. A megnövelt hatékonyság és egyszerűség újabb lépés a „Dinamikus Rendszer Kezdeményezés” irányában.”

A Microsoft átfogó kiszolgálószoftver-családjának, a Windows Server Rendszernek a részét képező Virtual Server 2005 segítségével hatékonyabbá tehető a Windows Server 2003 rendszerre készült megoldások tesztelése és bevezetése. A Virtual Server 2005 korai bevezetői 50–95 százalékkal tudták csökkenteni a kiszolgálók üzembe állítására fordított időt, míg a rendszerrel megvalósított konszolidáció révén 50–80 százalékkal tudták csökkenteni a fizikai kiszolgálók számát.
A Microsoft Virtual Server 2005 lehetővé teszi a virtuális gépek egyszerű telepítését és kényelmes, webes felügyeletét, emellett robusztus adattárolási és hálózati szolgáltatásokat is biztosít. A Microsoft és más gyártók továbbfejlesztett szerverfelügyeleti eszközeivel egyszerűen felügyelhetők a több virtuális kiszolgálót futtató szerverek. Például a Virtual Server 2005 Management Pack for Microsoft Operations Manager 2005 segítségével egy pontból figyelhető és kezelhető több virtuális és fizikai kiszolgáló.

A hardvergyártók, illetve a felügyeleti szoftverek gyártói, az eszközök, megoldások és támogatási szolgáltatások széles körét kínálják a Windows Server 2003 rendszeren futó Virtual Server 2005 rendszer egyszerűbb bevezetéséhez és kezeléséhez.

„A Gartner előrejelzése szerint azok a vállalatok, amelyek nem alkalmaznak virtualizációs technológiákat, 25 százalékkal többet fognak költeni x86 alapú kiszolgálóikra” – mondta Tom Bittman, a Gartner Inc. kutatási igazgatója. „Kiszolgáló-virtualizációs szoftverekkel a vállalatok kevesebb idő és pénz ráfordításával konszolidálhatják kiszolgálóikat és alkalmazásaikat.”

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés