Connect with us

technokrata

Microsoft tesztprogram a megbízhatóbb Windowsért

Laptop

Microsoft tesztprogram a megbízhatóbb Windowsért

A Microsoft tesztelőket keres a megbízhatóbb Windowst célul kitűző, 8-12 hetes tesztelési programjához, amely az Application Termination (alkalmazás-leállás) hibajelenséget kutatja.

A Microsoft Windows Reliability Team tesztelőket keres 8-12 hetes tesztelési programjához. A program a Windows megbízhatóbbá tétele érdekében, nevezetesen a ˝megmagyarázhatatlan˝ alkalmazás-leállások (Windows XP-t használva nem ritkaság az ilyesmi) kutatásának céljával indul. A 2-3 hónapos időtartam alatt a tesztelők az Application Termination (alkalmazás-leállás) hibajelenséget kutatják, eredményeiket folyamatosan továbbítva a Microsoft felé.

A részvétel voltaképpen egy speciális, az eredetileg beépített Error Reporting funkciót leváltó eszköz telepítését és használatát, illetve az általa generált eredmények Microsoft felé küldését jelenti.

A Microsoft elsősorban azok jelentkezését várja, akik számítógépükben sok hardvereszközt és szoftvert használnak. A részvétel feltétele továbbá angol nyelvű Windows XP SP1 Home Edition vagy Professional futtatása saját használatú számítógépen.

Jelentkezni a Beta Place website-on, az AppTermReporting GuestID-vel lehet. A bejelentkezéshez Microsoft .NET Passportra is szükség van, amelyre könnyedén regisztrálhatunk ugyanitt.

A telepített extra Error Reporting Tool egyébként láthatatlan és sebezhetetlen (nem tudni, hogy a Microsoft ezt miért emelte ki külön), továbbá csak egy nem válaszoló alkalmazás bezár(ód)ásakor kezd futni. A tool további fontos jellemzője, hogy nem továbbít személyes adatokat a Microsoft felé.

A Microsoft Windows Reliability Team külön felhívja a figyelmet, hogy a tesztelési programban résztvevők ne csak a ˝véletlen˝ lefagyásokról küldjenek error reportot, hanem ha ismernek valamilyen speciális módot egy alkalmazás kiakasztására, akkor állítsák elő saját kezűleg a hibajelenséget, hogy az Error Reporting Tool ennek körülményeit is továbbíthassa a fejlesztők felé.

A szoftvergyártó a programtól az eddig – számára is – megmagyarázhatatlan alkalmazás-leállások kiküszöbölését várja, azonban a hatékony kutatás érdekében ehhez megfelelő számú önkéntes tesztelő szükséges. A Terminal.hu támogatja részvételt és tisztelettel felhívja a feltételeknek megfelelő Olvasóinak figyelmét a részvételre.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle