Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft Tech.Ed Europe 2004 – magyar szoftverbemutató a kiállításon

Laptop

Microsoft Tech.Ed Europe 2004 – magyar szoftverbemutató a kiállításon

Magyar kiállítója is van a június 29-től július 2-ig tartó Microsoft Tech.Ed Europe 2004 konferenciának. A hazánkat egyedül képviselő Sense/Net Kft. immáron másodszor van jelen a konferenciát kísérő kiállításon. A Sense/Net vállalati portálok építésére alkalmas keretrendszerét a Sense/Net Portal Engine 5.5-öt mutatja be idén Amsterdamban.

A végfelhasználók mellett fejlesztők, integrátorok figyelmébe is ajánljuk termékünket, többek között ezért is mutatjuk be Európa legnagyobb Microsoft fejlesztői konferenciáján – mondja Bíró Tamás a Sense/Net marketing igazgatója.

A Sense/Net Portal Engine 5.5 rugalmasan fejleszthető és testre szabható. Egyszerűen integrálhatók bele saját fejlesztésű, kisebb kaliberű alkalmazások, vagy nagy gyártók vállalatirányítási szoftverei is. A rendszer egységesíti a szervezeteknél használt különféle platformon futó alkalmazásokat, összegyűjti az előforduló sokféle tartalmat, információt, folyamatokat. Mindezeket egy böngészőablakban jeleníti meg a vállalat intranet, extranet vagy internet portálján. A szoftver mindhárom megoldást egy közös Microsoft .NET alapú infrastruktúrán látja el, jelentősen csökkentve a beruházási és üzemeltetési költségeket.

A portálszoftver kihasználja a .NET platform és az XML előnyeit. Böngésző alapú felületén testre szabható, illetve Visual Studio segítségével harmadik fél által is integrálható. A portál platform saját fejlesztésű modulokkal vagy webszolgáltatásokkal tetszőlegesen továbbfejleszthető.

Mivel a Sense/Net Portal Engine 5.5 a prezentációs réteget és az üzleti logikát megfelelően elválasztja, a portálon működő alkalmazások és a portálon elérhető információk mobil eszközökön is egyszerűen megjeleníthetők. Egy tartalmi elem vagy egy szolgáltatás megjelenését több böngészőre vagy eszközre lehet optimalizálni, így akár látássérültek által használható vállalati portálok is készülhetnek.

A Sense/Net által épített Budapest Portál és intranet mellett az Állami Foglalkoztatási Szolgálat portálja példaértékű a magyar közigazgatásban. A közszférában csak most kezd elterjedni a vállalati gondolkodásmód. Bátran mondhatjuk, hogy a Főváros és az ÁFSZ az élen jár a témában, hiszen teljes értékű vállalati portált tudhatnak magukénak.

A megújult Budapest Portál lehetőséget ad arra, hogy a polgárok biztonságosan és szabályozott módon hozzáférjenek a hivatal belső informatikai rendszereiben tárolt információkhoz. A Főpolgármesteri Hivatal az elsők között tett eleget az “üvegzseb” törvényként ismert, közérdekű adatok publikálásáról szóló kötelezettségének.

Az ÁFSZ portálon a szolgálat munkatársai, a munkaadók és munkakeresők egy közös felületen intézhetik ügyeiket, különböző jogosultságokkal, hozzáféréssel. Ide tartozik az ország teljes területéről érkező állásajánlatok nyilvántartásba vétele és kiajánlása, az önéletrajzok feltöltése, az állás és munkaerő keresés.

A Magyar Nemzeti Bank portálja hamarosan kiegészül és teljes értékű vállalati portállá válik. A Sense/Net Portal Engine 5.5-ön futó publikus portált kiegészítjük egy intranettel. A két rendszer fúziója egy teljes, nagyvállalathoz méltó portál munkába állását jelenti.

A fent említett projektek mellet a Sense/Net viszonteladói olyan jelentős portálokat építettek, mint a www.austria.com, a www.vienna.at, vagy a www.vol.at. A Teleport GmbH. által épített három Sense/Net Portal Engine alapú portál naponta több millió oldalletöltést produkál.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés