Connect with us

technokrata

Microsoft szoftverek a Matáv komplex üzleti megoldásaiban

Laptop

Microsoft szoftverek a Matáv komplex üzleti megoldásaiban

Decembertől a Matáv Üzleti Megoldások Üzletágának kiterjedt értékesítési rendszerén keresztül is elérhetővé válik a Microsoft teljes üzleti termékportfoliója, beleértve új irodai programrendszerét, kiszolgálóinak széles kínálatát, továbbá a közép- és kisvállalatoknak szánt vállalatirányítási rendszerét, a Microsoft Navisiont is.

Ötezer magyarországi középvállalatot érinthet az a stratégiai együttműködési megállapodás, amelyet Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója, Tankó Zoltán, a Matáv vezérigazgató-helyettese és Gaál Péter a Matáv Üzleti Megoldások Üzletágának marketing igazgatója írt alá november 25-én. A megállapodás értelmében a Matáv beépíti komplex üzleti megoldásaiba a Microsoft üzleti szoftvereit, és a megoldások integráns részeként értékesíti azokat. A Matáv tevékenysége kiterjedhet a szoftverek telepítésére, testre szabására, a felhasználással kapcsolatos oktatásra, tanácsadásra és a telefonos segítségnyújtásra is. A szükséges kompetenciát a Matáv részéről kereskedelmi oldalon százhúsz ügyfélmenedzser, technikai oldalon pedig Hivatalos Microsoft Szakértők biztosítják.

„Megállapodásunk illeszkedik a Microsoft hosszú távú globális stratégiájába, és kiválóan szolgálja a hazai leányvállalat középtávú céljait is” – jelentette ki Vityi Péter. „Az információ elérhetőségének biztosítása – függetlenül a körülményektől és a rendelkezésre álló technikai eszközöktől – globális stratégiánk része. Ez a cél nem valósítható meg az informatikai és a telekommunikációs cégek szoros együttműködése nélkül. A szerződés emellett hozzájárul a magyarországi középvállalatok üzleti folyamatainak informatikai támogatásához is. Erre információink szerint jelentős igény mutatkozik, amelyet alátámaszt az a tény is, hogy Microsoft Business Solutions termékeink eladása a szeptemberben zárult első pénzügyi negyedévben háromszáz százalékkal nőtt.”

Tankó Zoltán az ünnepélyes aláírás alkalmával kiemelte, hogy a vállalatok igényeinek leginkább a modulárisan felépített, majd testre szabott megoldások felelnek meg:
„Örömünkre szolgál, hogy a Microsoftot is partnereink között üdvözölhetjük. Komplex üzleti megoldásaink kialakításakor fő szempontként – egyebek mellett – a lépcsőzetes kiépítés lehetőségét, a moduláris felépítést, a modulok egyszerű integrálhatóságát és az ügyféligényekhez igazodó különféle finanszírozási lehetőségeket jelöltük meg. Ebbe az elképzelésbe jól illeszkedik a Microsoft szoftverpalettája, amely homogén rendszert alkotva képes lefedni a megoldások teljes szoftverigényét.”

Komplex üzleti megoldások a Matávtól

A Matáv Üzleti Megoldások Üzletága 2003 novemberétől a hagyományos infokommunikációs és rendszerintegrációs szolgáltatásokon túl komplex megoldáscsomagokat is kínál üzleti ügyfelei részére. Jelenleg hat megoldáscsomag érhető el (ügyfélkapcsolati; távoli elérés, biztonságtechnikai; megosztott internet; szállodai; és kereskedelmi láncoknak szóló megoldások), de a kínálat fokozatosan bővül. A Matáv a megoldásszállításban felhasználja tagvállalatai és nemzetközileg elismert partnerei összehangolt kompetenciáját is.
Valamennyi megoldás moduláris felépítésű, az alkotórészek külön-külön is megrendelhetők. Az ajánlatokat az egykapus kiszolgálás, a költségek tervezhetősége, a lépcsőzetes bevezetés lehetősége, valamint kedvező finanszírozási lehetőségek teszik még vonzóbbá.
A megoldáscsomagoknak része lehet a felhasználással kapcsolatos oktatás, a technikai konzultáció, és a folyamatos támogatás is.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle