Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft Software Update Services – a kritikus szoftverfrissítések egyszerű kezelése

Laptop

Microsoft Software Update Services – a kritikus szoftverfrissítések egyszerű kezelése

A Software Update Services a Windows Update sikerességére épülve kínál megoldást a közepes méretű vállalatok számára a kritikus szoftverfrissítések kezelésére.

Ez a megoldás a Windows 2000 és az annál újabb rendszerek frissítésére alkalmas, elsősorban Active Directory környezetben.

A szoftver abban jelent segítséget, hogy feleslegessé teszi az eddig használt eljárások használatát, a manuális frissítést vagy az egyéb módokon végzett telepítést azzal, hogy felhasználja az operációs rendszer beépített szolgáltatásait. A kliensek automatikusan megkapják a frissítéseket, és a beállítástól függően azonnal, vagy egy meghatározott időben alkalmazzák azokat, akár a felhasználó beavatkozása nélkül is.

A SUS kliens oldali szolgáltatásai

integrált biztonság Csak azok a felhasználók tudják befolyásolni a frissítések telepítését, akik lokális rendszergazdai jogokkal bírnak a számítógépen. Egyéb esetben a frissítés végrehajtódik. Ezen felül az operációs rendszer minden esetben ellenőrzi a frissítés digitális aláírását.

frissítés-ellenőrzés Az automatikus frissítés a Windows Update technológiáját használja fel arra, hogy kiválassza az adott számítógépre alkalmazandó frissítési csomagokat.

letöltés a háttérben A frissítések letöltése a Windows XP és újabb operációs rendszerekben a Background Intelligent Transfer Service segítségével történik, amely technológia folyamatosan figyeli a hálózat terheltségét, és ehhez igazítva végzi a frissítések letöltését.
Láncolt installáció. Abban az esetben, ha több frissítés installációja történik meg és egy vagy több komponens újraindítást tesz szükségessé, az összes installáció lefut, és a befejezés után egyszer kell a gépnek újraindulnia.

menedzselhetőség Active Directory környezetben a rendszergazda Csoportházirend segítségével konfigurálhatja a SUS működését. Ha ez nem áll rendelkezésre, akkor a registry hagyományos módszerekkel való frissítésével lehet konfigurálni a rendszer működését.

többnyelvűség A kliens a Windows lokalizált verzióin is támogatott.

A SUS szerver oldali szolgáltatásai

integrált biztonság Az adminisztrációs felületek kizárólag az adminisztrátorok számára hozzáférhetőek. A letöltéskor ellenőrzésre kerül a hitelesítést biztosító tanúsítvány, és a nem Microsoft által kiadott frissítések törlésre kerülnek.

engedélyezhető frissítések A frissítések a kijelölt szerverre kerülnek, és az adminisztrátornak kell engedélyeznie az installálást a kliens gépekre. Ez lehetővé teszi a tesztelést a publikálás előtt.

tartalom szinkronizálás Az adminisztrátor automatikusan és manuálisan is letöltheti a megjelent szoftverfrissítéseket. Az automatikus letöltés ütemezhető is a kevéssé kihasznált időszakokra.

szerverek közötti szinkronizálás Abban az esetben, ha több szervert kell elhelyezni a frissítések hatékony terítése érdekében, a SUS lehetővé teszi hogy a forrása egy másik SUS szerver legyen a Windows Update helyett.
Többnyelvűség. Igaz ugyan, hogy az adminisztrációs felület angol nyelven áll rendelkezésre, de a frissítések bármilyen nyelvűek lehetnek. Az adminisztrátor konfigurálhatja a nyelvek listáját, amelyekhez tartozó frissítéseket szeretné letölteni.

távoli adminisztráció HTTP vagy HTTPS protokollokkal Az adminisztrátori felület web alapú, így a távoli felügyelet egyszerűen megoldható.

státusz információ Az adminisztrátor megadhat egy web szervert, ahová a kliensek a rájuk vonatkozó frissítési információkat feltölthetik. Ez a web szerver naplójában jelenik meg.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés